Mayday Myanmar: Tænd et lys i mørket for Myanmars befolkning

Mayday Myanmar: Tænd et lys i mørket for Myanmars befolkning

I uge 21 gør vi opmærksom på den alvorlige situation, der udspiller sig i Myanmar, med hashtagget #MaydayMyanmar og viser den burmesiske befolkning, at vi ikke har glemt dem. Du kan også vise din støtte ved at tænde et lys i uge 21 og dele det på sociale medier med hashtagget #MaydayMyanmar

saramt,  

Den 1. februar 2021 overtog generaler magten i Myanmar ved et blodigt kup. Dengang var bevågenheden fra verdenssamfundet stor, men krisen i landet er efterfølgende blevet overskygget af blandt andet Ruslands invasion af Ukraine.

Derfor går Caritas Danmark, Danmission, Baptistkirken i Danmark og Chin Christian Association Denmark igen i år sammen om at vise solidaritet med Myanmars hårdtprøvede kirker og befolkning i maj måned under overskriften ’Mayday Myanmar’.

”Vores brødre og søstre i Myanmar har brug for støtte og vished om, at der er nogen, der tænker på dem og beder for dem. Af den grund har vi i fællesskab de sidste to år arrangeret fredsvandringer for Myanmar, der blev mødt med stor opbakning. Det bygger vi nu videre på ved at sætte fokus på Myanmar i uge 21, hvor vi forhåbentlig kan engagere endnu flere mennesker,” udtaler Maria Krabbe Hammershøy, generalsekretær for Caritas Danmark.

Caritas Danmark, Danmission, Baptistkirken i Danmark og Chin Christian Association Denmark samarbejder alle med lokale kirker og organisationer, som kæmper for demokratiske rettigheder og menneskelig værdighed. De oplever lige nu store omkostninger for både medarbejdere, frivillige og medlemmer – og ikke mindst for lokalbefolkningen.

”Kirkerne i Myanmar spiller en aktiv rolle i at skabe sammenhængskraft og håb i en meget svær situation. Men lige nu er fremtidsudsigterne i landet så dystre, at det også er meget svært at være kirke. Derfor vil vi på tværs af kirkesamfund i Danmark markere vores støtte til befolkningen og kirkerne og vise dem, at vi er med dem i ånden,” siger Kristian Sloth, generalsekretær for Danmission.

Siden militærkuppet for over to år siden er situationen gradvist blevet forværret i det sydøstasiatiske land. Fattigdommen er eksploderet, mens civilbefolkningen lider under et brutalt militærregime, der slår hårdt ned på enhver modstand.

”Tilværelsen er blevet ubærligt svær for befolkningen. Deres demokrati og rettigheder er blevet sat på standby, og det er svært at holde fast ved håbet. Så der er al mulig grund til, at vi deler vores håb og bønner med vores venner og partnere i Myanmar og står sammen for næstekærligheden og fredens skyld,” siger Torben Andersen, generalsekretær for Baptistkirken i Danmark.

URL: https://danmission.dk/blog/2023/05/17/mayday-myanmar-taend-et-lys-i-moerket-for-myanmars-befolkning/