Tilbud til skoler

Ønsker du at bringe verden – og den globale kirke – helt ind i klasseværelset? Så læs mere om Danmissions tilbud til skoler her

Er din skole interesseret i at lære mere om udviklingsarbejde i nogle af verdens mest fattige og konfliktplagede lande?

Så vil vi rigtig gerne høre fra jer og skræddersy et tilbud, der passer netop til jeres elever.

Danmission har en lang tradition for at samarbejde med efterskoler og højskoler – og har siden 1995 kørt et rejse- og formidlingsprogram, hvor vi sender unge mennesker ud i verden for at opleve vores programarbejde helt tæt på. Her møder de helt anderledes kulturer og måder at leve på. Når de kommer hjem til Danmark, modtager de undervisning i, hvordan de formidler deres oplevelser, refleksioner og nye indsigter til danske unge.

Programmet hedder ”Globale Fortællere”, og i både foråret og efteråret rejser de landet rundt og holder workshops, hvor de vil inddrage jeres elever i en samtale om de store spørgsmål, der rejser sig i mødet med en anderledes kultur, fattigdom og uretfærdighed – og den globale kirke.

Læs mere om den mulighed og book en workshop her.


Udover dette tilbud, kan vi også samarbejde om:

  • Undervisningsforløb eller temadage om de lande og områder, vi arbejder i og med. I Danmission arbejder vi med at styrke den globale kirke, at skabe fred gennem dialog samt at sikre en bæredygtig og retfærdig brug af naturens ressourcer.

  • Indsamlingsaktiviteter, der engagerer jeres elever i at samle ind til fordel for nogle af verdens mest fattige og udsatte mennesker.  
Tais Krøger Ziethen, Danmissions regionschef i Øst Afrika

Få besøg af Danmissions Globale Fortællere

Ønsker du at bringe verden – og den globale kirke – helt ind i klasselokalet? Så har du mulighed for at booke Danmissions Globale Fortællere.

Globale Fortællere er Danmissions rejse- og formidlingsprogram, hvor vi sender unge mennesker ud i verden for at opleve vores arbejde helt tæt på. Når de kommer hjem til Danmark, modtager de undervisning i, hvordan de formidler deres oplevelser, refleksioner og nye indsigter til danske unge. 

Under halvanden times workshop vil dine elever bliver inviteret med på opdagelse i temaer som ulighed, dialog, tro og etik samt klimaforandringer – og de vil blive engageret i at reflektere, diskutere og tage stilling.

Om Danmissions arbejde

Danmission er en folkekirkeligt forankret organisation, der gennem 200 år har arbejdet med udviklingsbistand og mission i Afrika, Asien og Mellemøsten. Vores primære indsatsområder er:

  • Kontekstuel teologi for tro og social handling
  • Dialog og fredsopbygning
  • Retfærdig og bæredygtig forvaltning af naturressourcer