Om Danmission Genbrug

Vores hjerte har banket for genbrug siden 1977 

Fabelagtige frivillige står for den daglige drift  

Danmission er ikke bare Danmarks største, men også den ældste missionsorganisation. I mere end 200 år har vi som dansk folkekirkelig organisation støttet nogle af verdens fattigste.  
Det var en sjællandsk præst, der i 1821 grundlagde Det Danske Missionsselskab, som i 2000 sammen med Dansk Santal Mission, blev til Danmission.  
Det var ildsjælen Niels Iver Brogaard, der i 1977 fik en god idé. Han mente GENBRUG var værd at satse på. Det fik han ret i!  
Iver Brogaard Andersen kørte rundt med ‘Genbrugsbilen’ til de enkelte butikker, der i begyndelsen primært blev åbnet i samarbejde mellem Det Danske Missionsselskab, Dansk Santal Mission og Dansk Sudanmission.  
Den første genbrugsbutik i København, Rosengården, blev åbnet på initiativ af bl.a. Jenny Nielsen samt Ester & Eigil Wiedemann i 1982. Butikken eksisterer stadigt. 
I dag har vi flere end 60 butikker landet over – takket være flere end 2000 skønne og ihærdige frivillige. 
Luk
Hent rutevejledning
'; ';
Indstillinger skjul indstillinger
Udskriv Nulstil
Henter rutevejledning...

Fabelagtige frivillige står for den daglige drift  

Det er imponerende! Intet mindre.  
Det er frivillige, der står for den daglige drift af hver og én af vores butikker. De sørger med andre ord for, at genbrugshjulene snurrer derudaf til fordel for verdens fattigste. De sørger for, at der er gode varer på hylderne, at de bliver sorteret og prissat, og at donerede varer bliver afhentet hos gavmilde kunder.  
Frivillige ekspederer kunder, pakker vintertøjet væk og finder sommertøjet frem. De sørger for, at deres butik er indbydende for kunderne.  
De kører usælgelig ting og sager på genbrugspladsen, de brygger kaffe til hinanden, får sig en sludder, et grin og står sammen om en fælles sag: At skabe en attraktiv genbrugsbutik og et rart og betydningsfuldt fællesskab.  

Dine genbrugskøb gør en vigtig forskel

Det er med overskuddet fra vores genbrugsbutikker, at vi kan yde et vigtigt stykke arbejde i Asien, Afrika og Mellemøsten. Her arbejder vi tæt sammen med lokale partnere om at skabe dialog og fred, passe godt på naturens ressourcer og støtte trossamfund og kirker i deres udvikling.  
Stor og varm tak for at du handler i vores butikker – og stor tak for, at du tænker på os, når du får brug for at give nogle af dine ting videre. Vi tager med tak imod dine brugte ting.