Danmission i Cambodja

I Cambodja arbejder Danmission for at styrke den unge kristne kirke, skabe dialog i et land med en voldsom fortid og støtte lokale partnere og frivillige netværk i at bevare og beskytte landets truede skov

Danmission har arbejdet i Cambodja siden 1993 og har i dag hovedkontor i landets hovedstad, Phnom Penh. Herfra arbejder vi med en bred vifte af projekter og partnere spredt rundt i flere dele af landet.

Cambodjas historie er kendetegnet ved voldelige oprør og folkedrab, der har sat dybe spor af mistillid i samfundet. Også i dag er Cambodja et land med mange konflikter. De finder sted på alle niveauer i samfundet; lige fra konflikter i familien til spændinger mellem forskellige befolkningsgrupper. Vi arbejder derfor for at forebygge og håndtere konflikter og styrke civilsamfundet, herunder trosbaserede aktører.

Cambodja er officielt en buddhistisk stat, og størstedelen af den cambodjanske befolkning er buddhister. Selvom national lov skal sikre alle cambodjanere tros- og religionsfrihed, oplever religiøse minoriteter – som for eksempel kristne og muslimer – diskrimination på en række områder. Vi samarbejder blandt andet med trosbaserede aktører og landets religionsministerium om at fremme dialogen mellem religiøse grupper og styrke tros- og religionsfriheden i Cambodja.

Den kristne kirke i Cambodja er både fattig og ung. Få kirker i Cambodja har en historie, der går mere end 30 år tilbage, og de fleste kirker er afhængige af støtte fra udlandet. Vi arbejder derfor på at styrke lokale kirkesamfund og uddanne præster, så de får redskaberne til at udvikle og praktisere en teologi, der er nærværende og relevant i den cambodjanske kontekst.

Endelig kredser en stor del af Danmissions indsats i landet om at sikre bæredygtig og retfærdig brug af skov og jord. Cambodja er nemlig et af de lande i verden, hvor der finder allermest ulovlig skovrydning sted – og det går hårdt ud over både biodiversiteten og lokalbefolkningens levegrundlag.

Tais Krøger Ziethen, Danmissions regionschef i Øst Afrika

Danmission vægter det tætte samarbejde med lokale organisationer højt. Vi fungerer som en støtte, så de kan have en stærk stemme som fortalere for deres rettigheder 

Peter Herum,
Danmissions landechef i cambodja

Danmissions arbejde i Cambodja

  • Siden 1993 har Danmission været til stede i Cambodja og vi samarbejder med et bredt netværk af trosbaserede aktører og civilsamfundsorganisationer.
  • En af vores største partnerorganisationer i landet er Peace Bridges, som betyder ”fredsbroer”. Siden 2011 har Danmission samarbejdet med Peace Bridges, der uddanner for eksempel præster, munke, embedsmænd og skovbeskyttere til at forebygge og håndtere konflikter. 
  • Danmissions projekter i Cambodja fokuserer på at støtte udviklingen af kontekstuel teologi for tro og social handling, at arbejde for dialog og fredsopbygning samt at fremme retfærdig og bæredygtig forvaltning af naturressourcer.

Her arbejder vi

Danmission har været til stede i Cambodja siden 1993 og har i dag kontor i landets hovedstad, Phnom Penh.

Danmission har lande- og regionskontorer i Cambodja, Mellemøsten, Myanmar (pt. i Thailand), og Østafrika.

Desuden varetager frivillige landekredse arbejdet i Bangladesh, Pakistan, Madagaskar og Indien.

Projekter i Cambodja