Oplev verden helt tæt på –
book en workshop med de Globale Fortællere

Book Danmissions Globale Fortællere til en kreativ workshop


Hvordan føles det at stå overfor en ung, der har helt andre vilkår end en selv?
Hvilke tanker gør man sig i mødet med dyb fattigdom?
Hvordan påvirker mødet med den globale kirke ens egen tro?


Disse spørgsmål – og mange andre – bliver sat i spil af vores Globale Fortællere, når de holder kreative workshops i kirker, foreninger og på skoler.

Du kan booke dem her.

Globale Fortællere er Danmissions rejse- og formidlingsprogram, hvor vi sender unge mennesker ud i verden for at opleve vores programarbejde helt tæt på. Rejsen går enten til Cambodja i Sydøstasien eller Tanzania i Østafrika. Når de kommer hjem, modtager de undervisning i, hvordan de formidler deres oplevelser, refleksioner og nye indsigter til danske unge. Vil du gerne være Global Fortæller, så læs mere her.

Med udgangspunkt i deres rejse til enten Cambodja eller Tanzania vil de Globale Fortællere inddrage jer i en samtale om de store spørgsmål, der rejser sig i mødet med en anden kultur – og i mødet med mennesker, der lever i og med fattigdom, klimaforandringer og religiøse konflikter. Gennem oplæg, video og aktiviteter vil de udfordre jer til at overveje etiske dilemmaer, tage stilling, diskutere og lytte.

Vi har i en årrække samarbejdet med Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV) om formidlingsprogrammet, der er særligt målrettet konfirmander, skoleelever og børn og unge, der er aktive i foreninger.

Danmission er en folkekirkeligt forankret missions- og udviklingsorganisation, der hjælper og støtter nogle af verdens fattigste og mest udsatte mennesker i deres kamp for en værdig og bæredygtig tilværelse.

Book Danmissions Globale Fortællere til en kreativ workshop

Vi samarbejder med Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter

Som partner i projektet ser vi en stor værdi i mødet mellem konfirmander og de Globale Fortællere, der kan formidle på en måde, som konfirmanderne kan relatere til. De formidler et udsyn til en større verden, hvor kristendommen også spiller en rolle, og det kan give konfirmanderne et blik for, at kirken er mere og større end deres egen.

Hanne Høgild, teologisk medarbejder i Konfirmandcentret ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter

Praktisk information

  • Hvem: Programmet er målrettet konfirmander, efterskole- og højskolelever samt spejder- og FDF-kredse. De Globale Fortællere holder også gerne workshops i forbindelse med sognearrangementer og for andre interesserede, hvor indholdet tilpasses den givne målgruppe.
  • Hvad: Et undervisnings- og formidlingstilbud, hvor I får besøg af to unge Globale Fortællere, der i en workshop – af halvanden times varighed – inviterer jer tæt på deres møde med verden gennem oplæg, aktiviteter og samtale.
  • Hvornår: I oktober og november 2024 og i marts og april 2025. I vil både i efteråret 2024 og foråret 2024 få besøg af Globale Fortællere, der har rejst i Cambodja. I bookingsystemet kan du se, hvornår vi befinder os i dit område.
  • Pris: 2.895,- alt inklusive. Det er gratis for frivillige foreninger og organisationer at få besøg af de Globale Fortællere – for mere information kontakt projektleder for de Globale Fortællere på: globale-fortaellere@danmission.dk

De Globale Fortællere er gode til at bringe de unge på banen – og mange af mine konfirmander har sagt, at det er noget af det mest overraskende, vi har lavet. De har fået blik for, hvordan det er at være menneske og kristen andre steder i verden – og for hvilken forskel kirken gør. Det at tale de svages sag bliver pludselig mindre abstrakt.  

Sarah krøger ziethen, tidligere sogne- og natkirkepræst i roskilde domkirke

At få besøg af Globale Fortællere er et friskt pust udefra. På flere planer. Konfirmanderne synes, de er seje, de unge Globale Fortællere, og jeg er vild med, at verden kommer ind i konfirmandlokalet. Præster – prøv det.

Lone Primdahl Dolmer, sognepræst i Aars Sogn i Viborg Stift og tidligere forstander på Farsø Efterskole
Hvordan ser en workshop typisk ud?
  • En workshop vil typisk indeholde både oplæg, foto og video fra rejsen, små aktiviteter, dialog-øvelser og fælles diskussion.  
  • Workshoppen er typisk bygget op omkring de personlige møder, overvejelser og dilemmaer, de Globale Fortællere blev konfronteret med på rejsen.
  • På en workshop kan I komme til at diskutere spørgsmål som: Hvorfor er jeg født med privilegier, som andre mennesker i verden ikke har? Kan jeg som ung i Danmark overhovedet være med til at gøre en forskel i verden? Og hvad vil det sige at være ung og kristen i dele af verden, hvor religiøse konflikter lurer lige under overfladen?
  • Dine elever bliver inddraget i samtalen og skal forholde sig til de store spørgsmål, vi står over for i mødet med konflikt, fattigdom og uretfærdighed – men også med stærke globale kristne fællesskaber.

FAQ

Globale Fortællere er Danmissions rejse- og formidlingsprogram, hvor vi sender danske unge ud i verden for at opleve arbejdet i vores programlande helt tæt på. Når de kommer hjem til Danmark, modtager de undervisning i, hvordan de formidler deres oplevelser, refleksioner og nye indsigter til andre unge mennesker – og øvrigt interesserede eksempelvis i forbindelse med sognearrangementer.

Danmission har i mange år samarbejdet med Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV) om programmet. Det kan du læse mere om længere nede i denne FAQ.

Måske synes du, at navnet Globale Fortællere lyder bekendt? Det stammer nemlig fra vores tidligere program Konfirmand Aktion – og ligesom i Konfirmand Aktion dækker betegnelsen “Globale Fortællere” over de unge mennesker, vi i Danmission sender på rejse ud i den store verden.

Globale Fortællere er stadig et relevant tilbud i konfirmandundervisningen, da vi arbejder for at styrke danske konfirmanders viden om børn og unges levevilkår i udviklingslande samt tegne et billede af, at kirken er et fællesskab, der – i hele sin store mangfoldighed – strækker sig langt ud over sognet, stiftets og landets grænser.

Når du booker de Globale Fortællere, får du og dine elever besøg af to danske unge, som netop er vendt hjem fra seks ugers rundrejse i et udviklingsland, hvor Danmission arbejder. Med udgangspunkt i deres oplevelser og personlige møder inviterer de jer med på opdagelse i temaer som dialog, tro og global retfærdighed.

Det kræver ingen særlig viden, kompetencer eller forberedelse at få besøg af Globale Fortællere. I skal blot stille et lokale til rådighed, hvor workshoppen kan finde sted. Skal workshoppen afvikles for unge, der endnu ikke har afsluttet 9. klasse, skal deres undervisere deltage i workshoppen, og det maksimale deltagerantal er 45 personer.

De Globale Fortællere er typisk unge i aldersgruppen 18 til 25 år, der tager et sabbatår eller en pause fra studiet og er nysgerrige på tro, dialog og udviklingsarbejde.

Som Globale Fortællere rejser de i seks uger ud for at opleve en del af verden, hvor Danmission arbejder. Efterfølgende rejser de rundt i Danmark for at formidle deres møde med en anderledes kultur og Danmissions arbejde med tro, religionsdialog og bæredygtighed.

I samarbejde med Konfirmandcentret ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter(FUV) og en professionel fotograf har vi klædt de Globale Fortællere godt på til at dokumentere deres oplevelser undervejs på turen og afholde engagerende og inddragende workshops.

Danmission er en folkekirkelig organisation, der blev grundlagt i 1821. Vi har i dag stærke samarbejdspartnere både herhjemme og i de lande, hvor vi arbejder i Asien, Afrika og Mellemøsten. Vi har tre primære indsatsområder: samfundsrelevant teologi, dialog og fredsopbygning og bæredygtig anvendelse af naturens ressourcer til gavn for både mennesker og miljø. 

Danmission har en lang historie for at skabe folkelig forankring og opbakning til vores arbejde. Det gør vi blandt andet i vores genbrugsbutikker, der udgør den vigtigste kilde til Danmissions indtægter og gennem folkekirker og lokale netværksgrupper landet over. 

Siden 1995 har Danmission samarbejdet med Folkekirkens Konfirmandcenter ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV), for at sikre at formidlingsdelen er relevant og aktuel for teenagere og unge.

Hanne Høgild, der er teologisk medarbejder i Konfirmandcentret ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, udtaler om samarbejdet:

“Som partner i projektet ser vi en stor værdi i mødet mellem konfirmander og de Globale Fortællere, der har høstet egne erfaringer i mødet med en fremmed kultur og måde at tro på. De Globale Fortællere kan formidle på en måde, som konfirmanderne kan relatere til, ligesom konfirmanderne kan spejle sig i et ungt menneske, der også er nysgerrig på tro. De Globale Fortællere formidler et udsyn til en større verden, hvor kristendommen også spiller en rolle, og det kan give konfirmanderne et blik for, at kirken er mere og større end deres egen.” 

En workshop varer 90 minutter. Book en workshop her

En workshop med Globale Fortællere indeholder både oplæg, øvelser og samtale. På halvanden time giver de Globale Fortællere jer et udsyn til verden og et indblik i en global kirke, der på én og samme tid er meget anderledes end den danske folkekirke og samtidig minder om det, vi kender.

Gennem for eksempel foto, video, dialogøvelser, aktiviteter, oplæg og samtaler udfordrer de Globale Fortællere jer til at overveje etiske dilemmaer, tage stilling, ytre jer, diskutere og lytte. Book en workshop her.

Du kan for eksempel booke en workshop til dine konfirmander, dine efterskoleelever, dine højskoleelever, din spejder- eller FDF-kreds, dit sognearrangement, din teenklub eller din Y’s Men’s-klub.

Globale Fortællere bliver typisk booket af kirker, skoler og foreninger, men alle kan få besøg af de Globale Fortællere. Er du interesseret, så tøv ikke med at kontakte os, så kan vi i fællesskab finde ud af, hvordan tilbuddet passer til netop din målgruppe. 

Book en workshop her

Kontakt

Mille Munk Gatting

Projektleder for Globale Fortællere
Ring: 41 999 335
Mail: globale-fortaellere@danmission.dk

Følg os…