Hvorfor er du frivillig i Danmission? 
Siden jeg var Global Fortæller i 2015-2016, har jeg følt en tilknytning til Danmission, men uden helt at vide hvordan jeg skulle engagere mig. Jeg synes, at arbejdet i Danmission giver så meget mening, jeg elsker at komme forbi det store gule hus i Hellerup, og jeg holder af at møde både ansatte og frivillige rundt omkring og høre om de mange gode projekter.    

Hvordan blev du frivillig i Danmission? 
Jeg har altid været glad for foreningsarbejde og har været forperson for Grundtvigs Højskoles elevforening i en række år. Da jeg stoppede med det i efteråret 2022, havde jeg lige været hjulpet til i Danmissions sommercafé i Helligåndskirken, og jeg blev spurgt, om jeg kunne være interesseret i bestyrelsesarbejdet. Det virkede som et nyt og spændende foreningsarbejde at kaste mig over.  

Hvad er det bedste ved at være frivillig i Danmission? 
Det bedste er, hvor meningsfuldt det føles at mødes, udveksle historier og mærke, at alle kæmper for det samme – fred og retfærdighed i verden. Derudover synes jeg som religionsvidenskabsstuderende, at arbejdet med religionsdialog er fantastisk vigtigt og interessant.    

Fortæl om en særlig oplevelse, du har haft som frivillig i Danmission? 
I starten af december 2023 havde vi en bod til julemarked i Helligåndskirken. Jeg havde lidt svært ved at komme i julestemning, fordi jeg skrev speciale og var lidt stresset over forskellige ting. Men den her dag, hvor jeg stod i det gløgg-duftende kirkerum, med julesange i baggrunden, og solgte flotte juleting fra Danmissions samarbejdspartnere – dér kom jeg virkelig i julestemning på den helt rigtige måde.       

Serie: Mød en Frivillig

I Danmission er de mange frivillige en central del af organisationens identitet og arbejde.

De har stor indflydelse, da vi er en demokratisk baseret organisation, hvor vores repræsentantskab er den øverste myndighed.

I denne serie kan du møde nogle af vores mange engagerede frivillige.

Vil du også være frivillig i Danmission kan du læse mere her

Om Margrete Nørtoft Thomsen

  • 28 år
  • Bor i Københavns Nordvest-kvarter 
  • Kandidat i religion og engelsk fra Københavns Universitet  
  • Medlem af Københavns Stiftsbestyrelse i lidt over et år