Madagaskar-landekredsen

Danmission har været til stede i Madagaskar siden 1978 – og arbejder fortsat i landet, som er et af verdens fattigste og mest udsatte for naturkatastrofer

Madagaskar er et af verdens fattigste lande, og ofte følges økonomisk pres af vold, misbrug og udnyttelse af de svageste. Befolkningstallet er på knap 29 millioner, og herudaf anslår UNICEF, at omkring 4,8 millioner af dem har brug for humanitær bistand. Østaten ud for Østafrika er et af de mest sårbare lande over for naturkatastrofer og klimaforandringer. Ifølge FN’s World Food Programme er Madagaskar det eneste sted i verden lige nu, hvor hungersnødlignende forhold er forårsaget af klima og ikke af konflikter.

Danmission har været til stede i Madagaskar siden 1978, hvor man begyndte et samarbejde med Madagaskars Lutherske Kirke (FLM). I 2019 overgik Madagaskar til at være et netværksland. Det betyder, at arbejdet er forankret i en landekreds, hvor indsatsen varetages af frivillige, men følges tæt af Danmissions sekretariat og bestyrelse.

I dag samarbejder Madagaskar-landekredsen med Madagaskars Lutherske Kirke (FLM) om en døveskole, en bibelskole samt et dialogarbejde mellem kristne og muslimer. Dertil samarbejder de med miljøorganisationen DELC Madagascar om et miljø- og fattigdomsprojekt i et stort ødelagt mangroveområde i Betsibokadeltaet i det nordvestlige Madagaskar, hvor man arbejder med genplantning af træer til gavn for både naturen og lokalbefolkningen. ISISE-Fonden har tildelt dette arbejde 195.000 kroner.

Madagaskar-landekredsen sælger desuden broderede dåbsservietter til brug i kirker. De er fremstillet af fattige kvinder i Madagaskar – og dette arbejde bliver for kvinderne et alternativ til tiggeri og prostitution. Dåbsservietterne sælges i Danmissions webshop. Køb dem her

Bliv medlem af Madagaskar-landekredsen

Du kan støtte Danmissions arbejde i et af verdens fattigste lande ved at melde dig ind i Madagaskar-landekredsen.

Et medlemskab af en landekreds er en særlig type Danmission-medlemskab, hvor man viser sin støtte til landekredsen, og hvor man – udover nyheder fra Danmission – får særlige nyheder fra landekredsen. Man kan ikke være medlem af landekredsen uden at være medlem af Danmission.

Madagaskar er et af verdens fattigste lande, og ofte følges økonomisk pres af vold, misbrug og udnyttelse af de svageste.

Sådan arbejder Danmission i Madagaskar

  • Støtter en døveskole i Nordmadagaskar
  • Støtter en bibelskole i Nordmadagaskar
  • Støtter et dialogarbejde mellem kristne og muslimer
  • Støtter et miljø- og fattigdomsprojekt i et stort ødelagt mangroveområde
  • Sælger dåbsservietter produceret af fattige kvinder, der igennem dette arbejde kan undgå tiggeri og prostitution

Madagaskar-landekredsens formål

  • Formidle kontakt og fællesskab med den Lutherske Kirke i Madagaskar
  • Fremme og styrke kendskab til landet
  • Indsamle penge til Danmissions arbejde i Madagaskar
  • Pleje relationer gennem skriftlige og mundtlige kontakter og besøg
  • Gennemføre projekter i tråd med Danmissions øvrige arbejde

Her arbejder vi

Danmission har arbejdet i Madagaskar siden 1978. I dag varetager Madagaskar-landekredsen indsatsen.

Danmission har desuden landekredse, der varetager arbejde i Bangladesh, Pakistan og Indien.

Danmission har lande- og regionskontorer i Cambodja, Myanmar (pt. i Thailand), Østafrika og Mellemøsten.