Nyt fra Globale Fortællere

Nyt fra Globale Fortællere

I april 2023 lancerede Danmission sit nye rejse- og formidlingsprogram Globale Fortællere. Programmet er blevet taget godt imod, og vi er allerede godt på vej til at få sat det første hold af unge, der skal ud at møde Danmissions partnere og projekter på helt tæt hold, fortæller projektleder Mille Gatting

Tekst: Sara Maarup Thomsen

I april 2023 søsatte Danmission sit nye rejse- og formidlingsprogram Globale Fortællere. Og netop nu er projektleder Mille Gatting i gang med at rekruttere de seks unge, der i sensommeren skal på seks ugers rundrejse i Tanzania for at møde Danmissions partnere og projekter på helt tæt hold.

”Vi har fået flere rigtig gode ansøgninger fra unge, der både er nysgerrige på tro og dialog og er klar til at rejse ud i verden. Så det er svært at vælge, men vi er godt i gang med at sammensætte et hold, og vi glæder os enormt meget til at sende dem afsted på det program, vi har udviklet til dem,” siger Mille Gatting.

Allerede nu kan du booke en workshop med de Globale Fortællere i oktober og november 2023. Tilbuddet er oplagt til både konfirmander, efterskole- og højskoleelever og spejder- og FDF-kredse, men kan også skræddersys til for eksempel sognearrangementer.

Booker du en workshop, får du besøg af to Globale Fortællere, som med udgangspunkt i deres oplevelser og personlige møder på rejsen inviterer jer med på opdagelse i temaer som dialog, tro og global retfærdighed. En workshop varer 90 minutter og byder på både oplæg, aktiviteter og samtale.

Globale Fortællere tager afsæt i Danmissions tidligere program Konfirmand Aktion. Ligesom i det tidligere program samarbejder Danmission med Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter om at styrke danske konfirmanders viden om børn og unges levevilkår i udviklingslande og tegne et billede af, at kirken er et fællesskab, der strækker sig langt ud over sognet, stiftet og landets grænser.

Fakta om Globale Fortællere

Globale Fortællere er Danmissions rejse- og formidlingsprogram, hvor vi sender unge mennesker ud i verden for at opleve arbejdet i vores programlande helt tæt på. Når de kommer hjem til Danmark, modtager de undervisning i, hvordan de formidler deres oplevelser, refleksioner og nye indsigter til andre unge mennesker. Ønsker du at booke et foredrag, eller vil du rejse ud som Global Fortæller? Så læs meget mere her.