Danmissions formand ønsker glædelig påske

Danmissions formand ønsker glædelig påske

Når man er vokset op med sammenhængen mellem forår og påske, kan det virke mærkeligt, at det kan være anderledes. Men det kan det, og en del af glæden ved at være engageret i Danmission er, at man får øje for, at alt ikke behøver at være ens for at give mening, skriver Danmissions formand, Morten Skrubbeltrang

I Danmark er vi vant til, at årstiden og kirkeåret hænger vældig godt sammen. Når vi fejrer påske, er vi også velsignet med forårets komme – sådan mere eller mindre. Påsketiden, hvor vi fejrer livets og lysets sejr over døden, falder så godt sammen med tiden, hvor alt ude i naturen igen spirer op. Hvor alt det, der synes dødt og mørkt, forvandles til liv og farve.

Når man er vokset op med sammenhængen mellem forår og påske, kan det virke helt mærkeligt, at det kan være anderledes. Men det kan det – eksempelvis i Tanzania. Det kan I læse om i denne påskerefleksion, skrevet af Danmissions udsendte kommunikations- og engagementsmedarbejder Sarah Krøger Ziethen. Her fortæller hun om, hvordan påskefejringen i den lokale kirke på Zanzibar er meget anderledes end i Roskilde Domkirke, hvor hun plejer at fejre påsken som sognepræst.

Og en del af glæden ved at være engageret i Danmission er netop, at vi får både indblik og udblik. Vi får indblik i, hvordan vi som kristne på tværs af kulturer og kontinenter kan fejre fælles højtider, og vi får udblik til, hvordan alt ikke behøver at være på samme måde for at give mening.

Og hvis der er noget, vi kan have brug for i disse år, så er det både indblik og udblik. Vi har brug for at besinde os på, hvad der er vigtigt i vores liv. At alt ikke handler om nødvendighedens politik og grænser, vi sætter op for hinanden. Nej, vi skal tværtimod mærke, hvordan påsken sprænger alle former for logik og sætter rammen for vores liv. Den fortæller os, at det aldrig er mørket og tomheden, der er afslutningen. For nok er langfredag en del af livet, men den står aldrig alene, og den følges altid af påskedag, af lyset, der igen strømmer ind, og livet, der igen flyder mellem os.

Når påsken er ovre, er det også tid til både indblik og udblik for Danmissions bestyrelse. Her rejser vi nemlig til Tanzania og besøger vores udsendte medarbejdere og ikke mindst både gamle og nye partnere. Vi gør det for at blive klogere på det arbejde, vi er i gang med i Danmission, og så gør vi det for at møde nogle af alle de gode partnere, vi arbejder sammen med i Tanzania. For netop i mødet og relationerne bliver arbejdet til.

Vi kan samtidig glæde os over, at vi med besøget kan tage hul på fejringen af 75 års partnerskab mellem Danmission og kirken i Tanzania. Det er virkelig noget at fejre, og vi ser frem til både fejringen i Tanzania, og at vi på repræsentantskabsmødet den 2.–3. september kommer til at fejre jubilæet.

Det er rammende, men ikke afgørende, at påsken bliver fulgt af bøgetræer, der springer ud. Det ved vi, når vi er engageret i Danmission og ser ud i verden. For det afgørende er, at påsken fejres. At vi på tværs af nationaliteter og traditioner lever et liv, der er forankret i håb og i troen på Jesu Kristi opstandelse. For håbet giver liv og mulighed for forandringer.

Glædelig påske til alle – hvad enten den fejres i det halvkolde nord eller under sydlige himmelstrøg og varmere temperaturer.