Lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke

Lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke

"Det lys har vi fået givet, og vores opgave er som i de forgangne 200 år at pege på, at der i lysets skær er håb, liv og tilgivelse." Det skriver Danmissions formand i sin julehilsen.

Lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke

Med de smukke ord fra Johannesevangeliets kapitel 1 fejrer vi igen jul med budskabet om det lille barn, der er født i Betlehem. Verden har drejet sig en omgang, stjernen lyser over stalden, og vi har igen fået del i det fantastiske budskab om Gud, der sender sin søn, Jesus Kristus, til verden.

I Danmark er julemorgen en stille morgen. Festlighederne aftenen før er afrundet, og morgenen har en særlig ro over sig. Mange andre steder begynder julen først nu, og den indledes ikke med en gudstjeneste kl. 10.00, men derimod allerede mens det er mørkt kl. 4 eller 5 om morgenen. For alt imens man så sidder til gudstjeneste, står solen op, og lyset breder sig stille og skinner i mørket. Det er på alle måder en smuk – om end lidt tidlig – tradition.

”Lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke” er budskabet, vi kan leve på. Det er det budskab, vi i Danmission skal være med til at sprede og gøre levende sammen med alle vores partnere.

Også 2021 blev et år, der var anderledes end både forventet og ønsket. Verden er fortsat fastholdt i pandemiens jerngreb, og vi bliver mindet om, at vi ud over hele jorden er forbundet med hinanden. Behovene for at være til stede bliver større og større, og vi skal fortsat finde nye måder at følge hinanden her på andet år med restriktioner og begrænsninger.

For lyset holder sig ikke tilbage og kan heldigvis ikke spærres inde. Lyset kommer ind ad alle de små sprækker. Det skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Det lys har vi fået givet, og vores opgave er som i de forgangne 200 år at pege på, at der i lysets skær er håb, liv og tilgivelse.

Med disse ord vil jeg ønske alle en glædelig jul.

Tak for året, der er gået og på gensyn i 2022.

Morten Skrubbeltrang
Formand for Danmission

Du kan støtte Danmissions vigtige arbejde her