Engageret vejviser kåret som årets ildsjæl

Karla Gosvig er frivillig i både kirkeliv og i genbrugsbutikken i Basar Vest.

Engageret vejviser kåret som årets ildsjæl

”Karla går altid foran på en solid og bestemt måde og er aldrig afvisende overfor nye udfordringer”, sagde Danmissions bestyrelsesformand, da han overrakte prisen for årets ildsjæl til Karla Gosvig.

”Danmission ville ikke være til uden frivillige ildsjæle, og du, Karla, er et lysende eksempel på, at et frivilligt engagement i Danmission, sagtens kan omfatte både Danmissions virke i kirkelivet og i genbrugsbutikker”, sagde bestyrelsesformand, Morten Skrubbeltrang bl.a. i sin tale til årets ildsjæl, Karla Gosvig.

Karla har i mange år været aktiv i Danmissions arbejde i både sognebasaren i Brabrand, distriktsarbejde, stiftsarbejde og genbrugsbutikken i Basar Vest. Hun deltog desuden i flytningen af genbrugsbutikken i Basar Vest, og da en gruppe af frivillige englemagere skulle etableres. Gruppen producerer varer til Danmissions webshop.

”Det er tydeligt for alle, der kender Karla, at hun er dybt engageret i sit frivillige virke og at Danmissions arbejde i verden, står hende meget nært. Hun repræsenterer Danmissions frivillige på fornemste vis og er med sin utrættelige indsats, en fornem vejviser for andre der vil engagere sig frivilligt i Danmission”, sagde Morten Skrubbeltrang.

Naturligt for mig, at vi skal hjælpe

Det var en overrasket og rørt Karla Gosvig, der gik på scenen for at modtage prisen.

”Jeg er meget overrasket over at blive valgt som årets ildsjæl, men også glad og lidt stolt”, sagde hun og fortsatte:

”Jeg er frivillig, fordi jeg ikke kan lade være. Det er naturligt for mig, at vi skal hjælpe de steder ude i verden, hvor de har det svært. Så det at være frivillig giver indhold i mit liv, fordi det er væsentligt og giver mening. At det kristne budskab er en bærende del af Danmission har også haft betydning for mit valg af, hvor jeg skulle være frivillig.”

Kåringen af Årets ildsjæl er en markering af, at Danmission er grundlagt og båret af frivillige kræfter. Uden tusindvis af engagerede ildsjæle som fundament, ville der slet ikke være et Danmission, der stadig kan arbejde for kirkeudvikling, dialog, fred og retfærdighed i store dele af verdenen. Alle frivillige kræfter er naturligvis lige vigtige, men der vil altid være personer, der på særlig måde fungerer som drivkraft og inspirationskilde.

Derfor er det frivillige, der indstiller frivillige til prisen, og valget foretages af et udvalg bestående af Danmissions generalsekretær, et bestyrelsesmedlem, en netværkskonsulent og sidste års modtager af prisen.

 

På repræsentantskabsmødet fremlagde bestyrelsesformand Morten Skrubbeltrang sin mundtlige beretning, hvori han blandt andet sagde: ”Den forskel, vi gerne vil gøre i verden, kræver, at vi er klar til at handle”. Du kan læse hele beretningen her.

Her kan du se optagelser fra Danmissions repræsentantskabsmøde 2021.