Mayday Myanmar: Over 300 deltog i vandring for fred

Foto: Søren Kjeldgaard

Mayday Myanmar: Over 300 deltog i vandring for fred

Flere end 300 personer fra hele landet trodsede det ustadige vejr og deltog lørdag i Mayday Myanmar i København, en tværkirkelig vandring for fred arrangeret af BaptistKirken, Caritas Danmark, Danmission og Chin Christian Association Denmark.

Formålet med vandringen var at vise solidaritet og bringe fornyet energi og håb til Myanmars hårdtprøvede kirker og befolkning efter militærkuppet den 1. februar. Kirkerne i Myanmar spiller en stor og aktiv rolle i forsvaret for demokrati og menneskelig værdighed. Særligt de mange burmesiske baptistmenigheder i Danmark deltog talstærkt i vandringen i København.

Vandringen gik fra Fælledparken til Rådhuspladsen, hvor der blev sluttet af med bl.a. burmesisk korsang, musik, hilsner fra Myanmar, personlige beretninger fra herboende burmesere og taler fra Maria Krabbe-Hammershøy, generalsekretær i Caritas og Peter Fischer-Møller, biskop i Roskilde Stift.

Biskop Peter Fischer-Møller, der selv har besøgt Myanmar, da han var bestyrelsesformand for Danmission, sagde blandt andet:

”Kirkerne i Myanmar er trængte. Kirkerne som inspireret af evangeliet om Guds grænsesprængende kærlighed til os – på trods, arbejder for fred og forsoning, forbinder folk og religioner og bringer håb. De har brug for vores tanker, forbøn og støtte for at kunne fortsætte deres arbejde for fred og samarbejde, for demokrati og aktivt medborgerskab.”

————————-

Om arrangørerne bag fredsvandringen:

BaptistKirken, Caritas Danmark, Danmission og Chin Christian Association Denmark stod i fællesskab bag arrangementet. Alle fire danske organisationer samarbejder med lokale kirker og organisationer i Myanmar, der oplever store omkostninger for deres medarbejdere, medlemmer og frivillige – og ikke mindst for lokalbefolkningen.

Læs mere om arrangørerne nedenfor.

Yderligere oplysninger

Michael Trinskjær, kommunikationschef Danmission, tel: 41 999 321, mail mit@danmission.dk

Yderligere baggrundsinfo om arrangørerne

Caritas Danmark er en del af Caritas Internationalis – et af verdens største humanitære netværk, der arbejder i 200 lande. Internationalt arbejder Caritas med udvikling og nødhjælp, og i Danmark arbejder Caritas med bl.a. familierelaterede projekter, social støtte og videreformidling af udviklingsarbejde. Gennem netværket hjælpes millioner af mennesker på verdensplan – både i verdens brændpunkter og i regioner, hvor en langsigtet udviklingsindsats er nødvendig. Nødhjælps- og udviklingsarbejdet tilrettelægges og gennemføres i tæt samarbejde med folkelige og kirkelige organisationer. Hjælpen ydes uden hensyn til politisk eller religiøst tilhørsforhold, race eller etnisk gruppe. Organisationen blev stiftet i 1947 og har baggrund i den romersk-katolske kirke i Danmark.

Baptistkirken i Danmark er landets ældste frikirke. De første baptister blev døbt, mens det var forbudt ikke at tilhøre Folkekirken – i 1839, ti år før vi fik religionsfrihed med Grundloven. Der er nu 54 baptistmenigheder i Danmark, heraf ti burmesiske, med i alt 5000 voksne medlemmer. BaptistKirken er tilsluttet Baptist World Alliance, der tæller 49 mio. medlemmer fordelt på 126 lande.

Danmission er Danmarks ældste missionsorganisation stiftet i 1821. Med udgangspunkt i Folkekirken arbejder Danmission i 12 lande i Afrika, Asien og Mellemøsten med projekter, der styrker de lokale kirker med nutidig og nærværende teologi; skaber dialog og fred ved at støtte menneskers vilje til at tale sammen trods forskelligheder; og fremmer bæredygtig og retfærdig forvaltning af naturens ressourcer. Danmission er en folkeligt forankret organisation med knap 1700 medlemmer og flere tusind frivilligt engagerede, bla. i 69 genbrugsbutikker over hele Danmark, der står for den største del af indtægterne.

Chin Christian Association Denmark (CCADK) blev etableret i 2004 og tæller i alt 10 menigheder med ca. 1200 medlemmer – både børn unge og voksne. Chin er en befolkningsgruppe i Myanmar, hvor flertallet er baptister, og CCADK har tilknytning til Baptistkirken i Danmark.

Læs meget mere om begivenheden – se program, rutebeskrivelse m.m. her 

 

 

Mayday Myanmar endte på Rådhuspladsen, hvor der var taler og musik.
Foto: Foto: Søren Kjeldgaard