Indlæg fra Danmissions formand: Vær tæt på mig!

Indlæg fra Danmissions formand: Vær tæt på mig!

I år mindes vi særligt om den manglende plads i herberget. For vi skal holde afstand - og der er begrænsninger over det hele, skriver Danmissions formand om året, der går på hæld.

“Og mens de var dér, kom tiden, da hun skulle føde; og hun fødte sin søn, den førstefødte, og svøbte ham og lagde ham i en krybbe, for der var ikke plads til dem i herberget.”

Med de kendte linjer fra juleevangeliet i baghovedet nærmer vi os fejringen af julen. Og uanset hvordan verden end former sig, og hvordan vi kan mødes, så er det værd at stoppe op og fejre den utrolige begivenhed, at Gud lod sig føde her på jorden; blev menneske og tog del i vores liv både dengang og nu.

I år mindes vi særligt om den manglende plads i herberget. For vi skal holde afstand og der er begrænsninger over det hele. Velkomsthilsen vi mødes med, uanset om vi går i kirke, på arbejde, til fritidsaktiviteter, i skole eller lign. er “Hold afstand”.

Hvis nogen for et år siden havde fortalt os, at budskabet når vi møder hinanden er at ”supervåbenet er stadig at holde afstand” og vi lever i en verden, hvor vi ikke kan give et kram til dem, vi holder af og gerne vil holde om, så tror jeg ikke, at vi havde haft fantasi til at forestille os, at det virkelig ville have været sandt. At vi skal skabe distance og holde afstand til hinanden. Og det er altså også helt afgørende vigtigt i vores liv, at vi også husker fortsat at være tæt på hinanden. Supervåbenet er nemlig ikke kun afstand og håndsprit, men også at vi har hinanden.

At vi deler livet med hinanden, deler håbet, der blev født den decembernat i Bethlehem.

Vi har brug for at stå sammen

I Danmission har vi i årets løb også måttet rykke tæt på hinanden og stå sammen. Økonomiske tab med store konsekvenser både for vores projekter ude i verden og arbejdet herhjemme. Det er ikke let, slet ikke hvis man står alene.

I det kommende år har vi derfor også brug for at stå og være sammen. Vi har brug for at mærke, at vi alle er en del af noget større – og at vi alle kan bidrage. Vi har brug for at mærke, at nok er grænserne lukkede og restriktioner kommer og går, men verden er der stadig. Vi er stadig – som vi har været i snart 200 år – del af et globalt fællesskab, hvor vi ser hinanden og er der for hinanden. Et fællesskab, hvor vi skal skabe plads for hinanden og hinandens liv på trods af begrænsninger og plakater om, at vi skal holde afstand.

Tak for året, der er gået og på gensyn i 2021
Morten Skrubbeltrang, formand for Danmission