Danmission får ny generalsekretær

Danmission får ny generalsekretær

Kristian Sloth har solid ledererfaring og stor indsigt i det udviklingsfaglige felt. Samtidig har han som missionærbarn og senere som udsendt selv været en del af det arbejde ude i verden, han nu kommer til at stå i spidsen for og skal forny som Danmissions generalsekretær.

Danmission har ansat Kristian Sloth som ny generalsekretær. Hermed får vi en dygtig leder med solid erfaring med udvikling, økonomi, fornyelse og folkelig forankring. Som tidligere missionærbarn og udsendt har den 48-årige cand.scient.pol. desuden godt kendskab til den virkelighed, man arbejder i som lokal kirke og som dansk organisation i Afrika, Asien og Mellemøsten.

”Det er en enig bestyrelse, som står bag ansættelsen af Kristian Sloth. Og vi har fuld tiltro til, at han formår at skabe fornyelse og fremme det helt særlige, som Danmission kan som trosbaseret organisation, når det handler om at styrke kirkerne, fremme interreligiøs dialog og forbedre folks levevilkår,” siger Danmissions næstformand, Flemming Christensen.

Kristian Sloth har bl.a. stået i spidsen for store forandringer i Mellemfolkeligt Samvirke i forbindelse med sammenlægningen med Action Aid, og han var direktør under opbygningen af den private fond Bestseller Foundation, som bekæmper fattigdom gennem økonomisk bæredygtige investeringer.

Flere med i missionen

Om sin kommende opgave siger Kristian Sloth:

”Danmission skal nå ud til bredere dele af befolkningen. Det kræver fornyelse, som på en og samme tid svarer på nutidens udfordringer og bygger videre på organisationens flotte 200-årige historie.”

Danmissions arbejde finansieres af private gaver og overskud fra de 75 genbrugsbutikker rundt om i landet, men får også væsentlige midler ikke mindst gennem sin strategiske partnerskabsaftale med Danida og gennem støtte fra EU. Den nye generalsekretær får det overordnede ansvar for projekterne ude i verden, men også for at styrke det store netværk af frivillige herhjemme. Og her kommer han til at kunne bruge sin egen erfaring fra frivilligt organisationsarbejde.

Til Tanzania som 6-årig

”Som 6-årig flyttede jeg til Afrika med mine forældre. Jeg tror min retfærdighedssans blev skærpet allerede der, og jeg har brugt mit voksenliv på at udmønte det i konkret arbejde for en mere retfærdig og fredelig verden,” siger Kristian Sloth.

“Det har altid været altafgørende for mig, at de midler, man som organisation bliver betroet fra både private givere og store donorer, gør mest mulig gavn. Både i mit frivillige arbejde i studietiden og i mine senere ansættelser har jeg fokuseret på, både hvordan man skaber bedre levevilkår for fattige mennesker, og hvordan man får en organisation til at forvalte den opgave bedst muligt,” siger Kristian Sloth.

Kristian Sloth er – ligesom Danmission – solidt plantet i den danske folkekirke. Og det er naturligt for ham at være en del af sin lokale Stengård Kirke. Men han er også at finde på det lokale veteran-fodboldhold. For fodbold fascinerer ham, bl.a. fordi man skal have øje for både strategi, taktik, fysik, fællesskabet og den fælles præstation.

Kristian Sloth bor i Bagsværd sammen med sin hustru og parrets to teenagebørn.

BLÅ BOG:

  • Kristian Sloth tiltræder som generalsekretær for Danmission 3. september 2019
  • Født 17.11.1970 på Nørrebro i København. Har som barn boet i Fårevejle på Vestsjælland, i Hammerum ved Herning, i Birmingham i England, i Tanzania og i Bangladesh.
  • Uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.
  • Ansættelse: Partner i Grow Consult, direktør for Bestseller Foundation, Mellemfolkeligt Samvirke (herunder udstationering som udviklingsarbejder i Kenya og landedirektør i Tanzania og Mozambique) samt i FNs Udviklingsprogram UNDP. Har derudover været formand for Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), siddet i Folkekirkens Nødhjælps bestyrelse, og været bestyrelsesmedlem i  Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMR-U) m.m.
  • Bor i Bagsværd sammen med sin hustru Dorthe Skovgaard Mortensen og parrets to teenagebørn.

Læs interview med den nye generalsekretær her