Tag med på Himmelske Dage i Herning

Tag med på Himmelske Dage i Herning

Danmission er med, når Himmelske Dage på Heden byder på et væld af arrangementer fra 30. maj til 2. juni i Herning. Læs her hvad Danmission byder på.

Kunne du tænke dig at møde troende fra hele verden, blive inspireret, udfordret og beriget? Så tag med på Danmarks største festival for kirke- og trosliv, Himmelske Dage på Heden, der indtager Herning og omegn 30. Maj til 2. juni. Her kan du opleve spændende debatter, himmelsk musik i alle afskygninger, samtale-sofaer, himmelske kager og meget mere.   

Se programmet for Danmissions aktiviteter på Himmelske Dage – klik her

Himmelske Dage, de tidligere Kirkedage, der afholdes hvert tredje år, byder på flere end 350 spændende arrangementer om kirke- og trosliv. Danmission vil have et stort cafételt under hele festivalen på “Mulighedernes Marked på adressen Møllegade 1 i Herning.  

Programmet i Danmissions café er spækket med forskellige arrangementer. Flere af Danmissions udenlandske partnere rejser til landet for at deltage på festivalen og dele ud af deres erfaringer. Du kan fx møde den libanesisk-syriske kirkeleder Najla Kassab, der også prædiker ved den store åbningsgudstjeneste, som fortæller, om hvordan det er at være kirke midt i en borgerkrig.  

Du kan også møde biskop Humphrey Sarfaraz Peters fra verdens farligste stift – Peshawar i Pakistan, pastor Maloda fra Zanzibar og mange flere.  

Se hele programmet – klik her for at se programmet: 

Danmission er også vært ved en række samtale-sofaer, der er fordelt på festivalen, hvor man kan slå vejen forbi og få en snak med fx tidligere formand for Danmission Lars Mandrup, konstitueret generalsekretær Mogens Kjær, Michael Highburger som er tidligere katolsk munk og bosiddende i det sydlige Indien og mange flere. 

Danmission vil også være vært ved forskellige musikalske indslag fx fællessang med Arne Andreasen, tanzaniansk musik, daglig fællessang i caféen, meditation, yoga, kagesmagning med den tidligere vinder af Den Store Bagedyst Jesper Søvndal og meget mere. Kig i programmet og find de arrangementer, der interesserer dig.  

På Himmelske Dage vil der også blive samlet ind til blandt andre Danmission ved åbnings- og afslutningsgudstjenesten. De midler Danmission modtager fra indsamlingerne går til Danmissions indsats på fem centre i Syrien, hvor flygtningebørn får mad, undervisning og psykologisk og social støtte. Samtidig bliver frivillige syrere uddannet i psykologisk og social førstehjælp, så de kan tage sig af de hårdt ramte børn.  

Vil du være med? Så kontakt:

Tom Bangslund Hansen
Seniorkonsulent - Netværk og engagement

 

FAKTA OM HIMMELSKE DAGE:  

Himmelske Dage, de tidligere Danske Kirkedage, er det største fælleskirkelige event i Danmark og arrangeres hvert tredje år.  

Himmelske Dage arrangeres i samarbejde med en lokalkomité med repræsentanter fra folkekirker, frikirker, kirkelige organisationer og erhvervslivet. 

Der er over 350 arrangementer. Arrangementerne er fordelt i Herning på 28 lokaliteter. Der er 500 i kirkekoret til åbningsgudstjenesten – og de bliver ledsaget af Prinsens Livregiment. Afslutningsgudstjenesten livetransmitteres til P1 og sendes forskudt på DR K søndag 2. juni kl. 17. 

Læs mere om Himmelske Dage – klik her