Er du én af Danmissions nye Globale Fortællere?

Er du én af Danmissions nye Globale Fortællere?

Eventyrlysten, rejseglad og en dygtig fortæller? Så er du måske én af de unge, der skal være frontfigurer i Danmissions undervisningstilbud til danske konfirmander og en del af vores korps af dygtige foredragsholdere.

Fire danske unge sendes på en rejse til den afrikanske ø Zanzibar. Her kommer de helt tæt på hverdagen og troslivet på den smukke ø, som for de fleste er kendt som et turistparadis, men som også er præget af, at muslimer og et kristent mindretal lever tæt sammen. I en periode på 9 måneder skal de såkaldte Globale Fortællere tilegne sig ny viden, omsætte det til et foredrag målrettet bla. danske konfirmander, og så skal de agere guides, når de får selskab af fire unge fra Zanzibar.

Lyder det som en opgave for dig, eller en du kender? Læs her, hvad nogle af dette års Globale Fortællere, har lært:

Camilla Bianca Berg, 24 år:

“Det har været en kæmpe oplevelse at være Global Fortæller. Jeg har virkelig nydt at lære en masse skønne mennesker at kende og dykke ned i en del af den afrikanske kultur, og opleve, hvordan livet leves på Zanzibar. 

Gennem arbejdet har jeg fået en stor forståelse for, hvor vigtig dialog er, både i den store verden for at skabe fredelig sameksistens mellem religioner, men også mellem individer for at undgå misforståelser og konflikter. Personligt er jeg blevet en del oplevelser rigere, og jeg tager en god portion erfaringer med mig omkring samarbejde, dialog, interkulturel forståelse og koordinering”.    

 

Sarah Vesth, 20 år: 

“Hele forløbet har været utroligt givende for mig, og jeg har fået øjnene op for mange ting og øget min bevidsthed om meget jeg førhen tog som en selvfølge. Det tætte samarbejde gennem hele efteråret og foråret har været udfordrende for mig, men det er samtidigt også dét, der har været med til at udvikle mig. Jeg er bestemt ikke den samme som for 8 måneder siden. Jeg har derudover fået en stor forståelse for, hvor vigtigt Danmissions arbejde for dialog er. Det er enormt relevant, især for de kristne på Zanzibar og deres chance for et trygt liv, men også for de danske konfirmander, og endda også for Ahadis (Global Fortæller fra Zanzibar) og mit samarbejde”.

Thea Brogaard, 20 år: 

“Min egen evne til at gå i dialog kom for alvor på prøve, da konfirmandaktionsperioden startede op efter nytår, hvor de fire Globale Fortællere fra Zanzibar kom til Danmark. Jeg rejste rundt sammen med Fredy, og holdte foredrag for konfirmander. Det var noget af en udfordring at arbejde så tæt op af et andet menneske, som har en så anderledes baggrund og kultur end én selv. Men det lykkedes, ved at vi begge forholdte os åbne, og snakkede ærligt om, hvad der var anderledes, og hvad der udfordrede os. Det gav en dybere forståelse af den anden person, og det gjorde det nemmere at undgå misforståelser fremover”.

Danmission tilbyder de Globale Fortællere:
En betalt rejse i et spændende land
Et selvstændigt arbejde, der giver undervisningserfaring og kompetencer i kulturmøder
Forberedelseskursus og teambuilding
Indblik i Danmissions arbejde på Zanzibar
Et indblik i kirke og kristendom på Zanzibar
Løn svarende til SU

Det forventer Danmission af De Globale Fortællere:
Formentlig netop færdiggjort en ungdomsuddannelse eller holder studiepause
Kan lide at være sammen med børn og unge
En lyst til at fortælle og formidle – og er god til det
Kendskab til kirkeligt arbejde
Selvstændighed – og samtidig god til at samarbejde
Gyldigt kørekort til personbil
Indstillet på at der kan være primitive forhold på rejsen, og at man skal bo hos mange forskellige mennesker under foredragsperioden.
Gode engelskkundskaber og mod på at tale engelsk

Ansættelsesperiode:  12. august 2019 til 1. april 2020

Læs mere og ansøg – klik her

Læs meget mere om Konfirmand Aktion – klik her