Det EU-støttede projekt Hiwarouna er skudt igang med stor konference i Beirut

Det EU-støttede projekt Hiwarouna er skudt igang med stor konference i Beirut

I disse dage afholdes en storstilet konference i Beirut, der samler religiøse ledere og en lang række andre eksperter på interreligiøs dialog. Konferencen indvier det store EU-støttede fredsprogram Hiwarouna, som Danmission og vores partnere fra Libanon/Syrien og Irak, hhv. organisationerne Forum for Development, Culture and Dialogue (FDCD) og Al Amal Iraqi Association står klar til at gennemføre.

Danmissions regionale repræsentant i Beirut Maria Lindhardt, der talte på konferencen, indledte med at takke Danmissions mangeårige og nye partnere for den store indsats, der allerede er gjort for at fremme den interreligiøse dialog i regionen. .

Samtidig ser hun konferencen som et første skridt på en rejse, der vil styrke interreligiøs og interkulturel dialog i region yderligere.

Hun understregede, at ingen kan klare sig alene, og at partnerskaber organisationer, trossamfund og mennesker imellem er altafgørende, hvis man vil skabe forandringer.

Konferencen “Interfaith Dialogue and living together”, der efter tre intense dage, afrundes i dag, har haft sigte på at fremhæve den effektive og forebyggende rolle, som pædagogiske, religiøse såvel som civilsamfundets institutioner har, når det kommer til at fremme gensidig forståelse og forhindre polarisering og ekstremisme.

Læs også: Danmission får 12 mio. kr.fra EU til fredsarbejde i Mellemøsten 

Følg Danmissions generelle arbejde i Mellemøsten på Facebook-siden Danmission Middle East og det specifikke EU-støttede program på Hiwarouna Facebook

På Danmissions engelske hjemmeside kan du læse et tale-referat fra konferencen.