Frivillige i mere end fyrre år

Frivillige i mere end fyrre år

At fragte og sælge lys - frivilligt. At starte en genbrugsbutik op - frivilligt. At sortere tøj i tonsvis - frivilligt. Det har i mere end 40 år faldet Grete og Verner Kristensen ganske naturligt. Men ligeså naturligt melder alderen sig nu, og 1. april 2018 trækker ægteparret sig tilbage og overlader Danmissions tøjsortering i Vejle til yngre kræfter.

“Verner og Grete har på deres egen ydmyge måde gjort et kæmpe stykke arbejde for Danmission Genbrug – ikke bare for butikken i Vejle, som ligger nærmest ‘Sorteringen’, men også for mindst otte  omkringliggende butikker, der har kunnet afhente sorterede sække med tøj, salgbare møbler og andre genbrugsfund, som Verner og Grete har spottet i læssene fra Vejle genbrugsplads.”

Sådan siger udviklingskonsulent i Danmission Genbrug Linda Gamst Josefsen, der ser frem til   afskedsreceptionen for det vellidte ægtepar i Vejle på fredag. “40 år som frivillige, det er ikke så lidt. Så det skal selvfølgelig fejres”. Indtil videre bliver det Linda, der overtager Verners notesbog med butiksaftaler og hans mobiltelefon.

Linda Gamst Josefsen fortæller i den sammenhæng, at alle de aftaler om afhentning, som butikker i det jyske og på Fyn har indgået med Verner, fortsætter ufortrødent. Det samme gør tømningen på genbrugspladsen i Vejle. En tømning, som blandt andre 66-årige Kurt Nørgaard står for.

Kristne vil støtte andre kristne

I 2016 var Grete og Verner hovedpersoner i en artikel på danmissions hjemmeside. Artiklens titel “Værsgo’ 20 tons genbrug” refererer til, at der hver eneste måned kommer ca. 20 tons genbrugsvarer til Danmissions tøj- og møbelsortering, der ligger i et industrikvarter lidt uden for Vejle.

Grete og Verner Kristensen har været ‘Sorteringens’ bestyrere siden 2014.

I artiklen fra 2016 fortæller de, at de som kristne gerne vil støtte andre kristne ude i verden, og at det dermed har faldet dem helt naturligt at lave frivilligt arbejde. Gennemsnitligt har de vel brugt en 15-20 timer om ugen på ‘Sorteringen’.

Men forud for sorteringarbejdet, har ægteparret været engageret frivilligt i flere andre Danmission-relaterede opgaver. I 1970’erne solgte de lys til fordel for Dansk Santalmission (fra 2000 en del af Danmission). I 1980’erne blev de gode venner med missionærparret Kirsten og Jens Vestergaard og blev en del af Bangladesh-kredsen. Sidst i 1990’erne var de med til at starte genbrugsbutikken i Horsens, ligesom de også var med, da Danmissions lysstøberi i Ring blev grundlagt.

Gå Grete og Verner i fodsporene og bliv frivillig – der er mange muligheder.