Når bomber falder, og hjerter bliver knust

"Du og jeg kan ikke stoppe kampene, men vi kan hjælpe de nødstedte og de frivillige – dem med knuste hjerter", skriver Jørgen Skov Sørensen.

Når bomber falder, og hjerter bliver knust

Danmissions generalsekretær Jørgen Skov Sørensen beder i dette brev os alle om at hjælpe vores medmennesker i det krigsramte Syrien. Vores partnere står klar til at gøre en forskel dernede, garanterer han.

”Skynd dig at hjælpe mig, Herre, for jeg kan snart ikke mere. Vend mig ikke ryggen, for så er det ude med mig” (salme 143, 7)

Råbene og skrigene fra det østlige Ghouta i Syrien er intensiveret siden januar, hvor byen har været mål for systematiske og voldsomme bombardementer. Og i disse uger råber menneskene højere end nogensinde før. Det er imidlertid svært at komme ind med vand, mad eller medicin, og de værst sårede er fanget i bydelen.

Ghoutas indbyggere ser deres nærmeste dø og frygter for den næste bombe. Deres hjerter er knuste og omkring dem fortsætter umenneskelighederne. Mennesker bliver gasset, udsultet og sønderbombet. Det er en rædselsfuld situation.

Alle holder vejret og håber på, det stopper. Men hvad gør man, når man mister sine kære, bliver fordrevet og er ødelagt indeni? Hvad kan man gøre, når man er magtesløs?

Man hjælper dér, hvor man kan.

I de hårdt ramte byer i Syrien hjælper utrættelige frivillige med at finde sårede og overlevende, og de sørger for at få mad, vand og tæpper frem til dem, der trænger. For når hjertet er knust, hjælper det at gøre noget helhjertet – at hjælpe andre, at tjene andre.

Lad os stå sammen

Du og jeg kan ikke stoppe kampene, men vi kan hjælpe de nødstedte og de frivillige – dem med knuste hjerter. Vi kan stå sammen både gennem forbøn og handling.

Danmission hjælper mennesker inde i Syrien. Det gør vi gennem vores lokale partner, FDCD og deres frivillige, der står parate til at uddele nødhjælp til de overlevende, sårede og forkomne – der, hvor vi kan komme frem.

Lederen af FDCD, Riad Jarjour, beder indtrængende danskerne om hjælp:

”Situationen er uudholdelig. Kampene er intensiveret, ikke kun i det østlige Ghouta, men også i andre byer. Tusinder af mennesker flygter, og der er et kæmpe behov for mad, husly, tøj og medicin. Hjælp os med at give mennesker håb om overlevelse i en hverdag, hvor fred ikke er tilstede.”

Til det arbejde har vi AKUT brug for din hjælp! Sammen kan vi hjælpe de nødstedte og de frivillige i Syrien.

Med venlig hilsen

Jørgen Skov Sørensen

Generalsekretær i Danmission

 

Støt nu

 

MobilePay: 41 999 332  |  Sms ”AKUT” til 1245 (støt med 100 kr.)  |  Reg. nr. 4190 Kontonr. 6000 398 mærk indbetaling ”Syrien”