Bogudgivelse: Kristne og muslimer i samtale om religionens styrker og risici

Fra venstre ses på den seneste konference i november Peter Mandaville, Senior Advisor on religion and global affairs in the US Department of State, Maqsoud Kruse, Executive Director of Hedayah, International Center for Countering Violent Extremism, UAE og Sheikh Mohamad Abou Zaid, Libanon

foto: Elias Rama

Bogudgivelse: Kristne og muslimer i samtale om religionens styrker og risici

En ny essaysamling med titlen ”From a Common Word to Committed Partnership” er netop udkommet. Bogen fås både i trykt og e-bogs udgave og knytter sig til projektet ”Dansk-Arabisk Interreligiøs Dialog”, som bl.a. Danmission står bag.

Projektet “Dansk Arabisk Interreligiøs Dialog” har siden 2012 samlet kristne og muslimske ledere, akademikere, opinionsdannere og aktivister fra Danmark og den arabiske verden til internationale konferencer med det formål at fremme fælles forståelse og partnerskaber på tværs af trostraditioner og geografiske tilhørsforhold.

I løbet af årene har konferencedeltagerne mødtes på konferencer i både København, Istanbul og Beirut for at diskutere og arbejde med forskellige emner, såsom hvordan man styrker interreligiøs dialog, forståelse og partnerskaber samt hvordan man kan forebygge voldelig ekstremisme.

En række af deltagerne har skrevet artikler, der nu er blevet gengivet i en ny publikation. Bogudgivelsen er redigeret af Mads Christoffersen, Stine Høxbroe og Niels Valdemar Vinding.

Bogen ledsages af en dokumentarfilm, der giver et indblik i de erfaringer og den viden, som er kommet ud af projektet.

Både dokumentarfilmen og bogen i online format kan findes på hjemmesiden: http://danisharabdialogue.org/

Projektet ledes af Danmission, den libanesiske organisation Forum for Development, Culture and Dialogue og Arab Group for Muslim-Christian Dialogue. Projektet er også blevet koordineret i samarbejde med Danske Kirkers Råd og Muslimernes Fællesråd.

Projektet er finansieret af det Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram under Udenrigsministeriet.