Mad og meningsudvekslinger på menuen

Mad og meningsudvekslinger på menuen

Kan mad bygge bro? Det mener tre unge danske kvinder, der sammen har skrevet kogebogen ”Køkkensnak” som et led i Danmissions dialogarbejde.

Kogebogen “Køkkensnak” er ikke kun opskrifter på lækker mad – det er også et af resultaterne af tre unge danske kvinders projekt under Danmissions dialogarbejde. Her har de afprøvet ideen om, at det er nemmere at snakke om svære emner hen over et godt måltid.

”Køkkensnak” er skabt af Josefine Kühnel Albarazi, Cæciliie Philipa Vibe Pedersen og Medine Duvarcis, som har været med i Leaders for Interreligious Understanding (LIU) – et træningsprogram for unge nuværende/aspirerende meningsdannere og ledere fra Libanon, Syrien, Egypten, Jordan og Danmark. LIU er et samarbejde mellem Danmission og fire partnerorganisationer fra MENA-regionen og er finansieret af Det Arabiske Initiativ (det nuværende DAPP).

Formålet med projektet “Køkkensnak” er at skabe en ramme for samtaler om mad, tværkulturelle emner og tro. Ideen udsprang af en tese om, at samtaler om fx religion og forebyggelse af radikalisering flyder lidt lettere i køkkenets hjemlige atmosfære hen over en middag.

Klik herunder – på firkanten i nederste højre hjørne – og gå på opdagelse både i mad og meninger.