Støttekoncert for Mødestedet blev stor succes

Der blev sunget godt 20.000 kr. ind til Danmissions tilbud til flygtninge og indvandrere, Mødestedet, da sangeren Laura Kjærgaard i lørdags stod bag støttekoncert.

”Lige meget hvem du er, lige meget hvor du er, så er du velkommen her”. Sådan bragede budskabet i det gode gamle Gnags-hit igennem til støttekoncerten for Mødestedet i Gospelkirken denne weekend.

Lørdag aften stod i fællesskabets tegn, da Danmissions dedikerede ambassadør, sanger Laura Kjærgaard, gik på scenen til en støttekoncert for Mødestedet, der hjælper flygtninge og indvandrere til bedre integration, sammen med sine tre dygtige kor Glostrup Gospel, Copenhagen Gospel Singers og New Season.

”Jeg mangler ord for, hvad det betyder for mig at kunne stable dette på benene og se, at folk støtter op. Men det vildeste er at høre fra dem, som pengene gør noget godt for”, lyder Laura Kjærgaards reaktion på koncerten.

Aftenens donationer, der samlet set løb op i flotte 18.000 kr. – og der tikker stadig penge ind, går direkte til integrationsinitiativer som rådgivning, lektiehjælp og fællesspisning for Mødestedets omkring 10.000 årligt besøgende.

De tre kor gik på scenen på skift og sang alt fra ægte gospelklassikere som ”My Strength” og ”I feel your spirit” til folkekære kendinge som Gnags’ ”Danmark” med budskabet om, at fællesskabet og samtalen skal i fokus – menneske til menneske.

Mødet mellem mennesker

Mellem korskiftene fortalte leder af Mødestedet, Thyra Smidt, om samtalerne med og hjælpen til de mere end 60 forskellige nationaliteter, der har deres regelmæssige gang på Mødestedet, og som mødes på tværs af kulturer, generationer og religioner. Størstedelen af de besøgende er kvinder og familier med muslimsk baggrund, der kommer fra Tyrkiet, Pakistan, Marokko, Iran, Irak og Afghanistan.

Det, der gjorde størst indtryk på Laura Kjærgaard, var netop mødet med de faste besøgende.

”Det gik lige i hjertet, da jeg mødte en familie på fire, der mod alle odds har kunnet klare sig – på grund af hjælp fra Mødestedet”, fortæller Laura Kjærgaard.

Indvandrerfamilien, som Laura Kjærgaard omtaler, og som ønsker at være anonyme, består af en mor med tre børn, der har haft så stor gavn af Mødestedet, at børnene nu kan søge ind på deres drømmeuddannelser i Danmark. De har med handlekraft, hjælp og gåpåmod vendt deres ellers svære situation til en fremtid, hvor de kan tillade sig at drømme igen.

Mødestedet på Vesterbro er for flygtninge og indvandrere, der enten er i gang med at søge asyl eller allerede har fået opholdstilladelse i Danmark.

Læs mere om Mødestedet på deres hjemmeside eller på Facebook.