Bed for terror-ofrene i Egypten

Bed for terror-ofrene i Egypten

Danmission kondolerer efter terrorangrebet søndag i den koptiske-ortodokse domkirke i Kairo

24 mennesker blev dræbt, og et halvt hundrede såret, da en selvmordsbomber søndag angreb Sankt Markus Koptiske-Ortodokse Domkirke i Kairo.

Danmission har udtrykt vores kondolence over for vores egyptiske partnere: den evangelisk-koptiske udviklingsorganisation CEOSS og den anglikanske kirke:

”Det er med tungt hjerte, at jeg på vegne af Danmission sender en dybtfølt kondolence i forbindelse med den ødelæggende voldshandling i går i Kairo,” skriver Danmissions generalsekretær Jørgen Skov Sørensen til vores partnere i Egypten

”Vores tanker går til ofrene for denne kujonagtige og forfærdende ugerning, og vores tanker går til hele det kristne samfund, til vores partnere og til det egyptiske folk. I er med i vores bønner. Vi står fortsat sammen i følgeskab i denne svære tid og vil sammen arbejde for fred, tolerance og gensidig forståelse,” tilføjer Jørgen Skov Sørensen.

Dr. Andrea Zaki, der er generalsekretær for CEOSS, men også præsident for sammenslutningen af protestantiske kirker i Egypten, fordømmer den forfærdelige terrorhandling:

”Terror har hverken hjemland eller religion. Og en sådan terrorhandling vil ikke hindre egypterne i at stå sammen i kampen mod den terror, som har til formål at skabe usikkerhed og destabilisere Egypten. Tværtimod, vil angrebet styrke egypternes mål om at modarbejde alle terrorgrupper overalt i Egypten,” siger Andrea Zaki og tilføjer, at vi skal bede om, at de sårede bliver raske og om Gud freds til dem, som er gået bort.

Der har været flere bølger af angreb mod kristne i Egypten i de senere år, og mange kirker er blevet brændt. Men også turister, politi og militær er blandt målene for terrorangrebene.
De kristne udgår skønsmæssig 10 procent af Egyptens cirka 80 mio. indbyggere. Flertallet af de kristne er koptisk-ortodokse.

 

Støt nu