Støt kampen for Guds skaberværk på Facebook

Støt kampen for Guds skaberværk på Facebook

Tag en “træ-selfi”og vis din støtte til de cambodjanere, der kæmper for at bevare Prey Lang skoven i Cambodja, der lider under illegal skovhugst.

Et af de mest effektive midler til at lægge pres på beslutningstagere, er de sociale medier. Derfor bruger Danmissions partner Prey Lang Community Network i november Facebook til at sætte ekstra fokus på, at det haster, hvis den største stedsegrønne lavlandsskov på den indonkinesiske halvø, skal reddes. En kampagne på Facebook skal lægge pres på den cambodjanske regering og gøre opmærksom på, at skovens overlevelse er truet af omfattende illegal skovhugst, og der er brug for nye og anderledes tilgange for at redde skoven inden det er for sent.

Danmissions partner beder derfor befolkningen derfor om at tage en ”selfi” – et foto af sig selv sammen med et træ – og dele det på sociale medier som Facebook. Håbet er, at kampagnen vil lægge ekstra pres på landets regering.

Kampagnen kører i hele november og løber netop af stablen nu, som optakt til COP22 i Marrakech, hvor verdens ledere mødes til klimatopmøde. Her skal det bl.a. diskuteres, hvordan den massive ødelæggelse af mange af verdens store skove stoppes. På klimatopmødet i Paris sidste år modtog Prey Lang Community Networken pris for deres arbejde med at beskytte skoven. På samme møde lovede den cambodjanske regering, at Cambodja skal være dækket af 60 % skov, når vi når 2030. På nuværende tidspunkt er landet dækket af 47 % skov.

Danmission og partnere i Cambodja, der arbejder for at bevare skoven, er bekymrede for, at regeringen ikke vil leve op til deres mål. Kampagnen på de sociale medier, som optakt til topmødet, skal minde regeringen, om at de skal holde deres løfte.

Vil du vise din støtte?

Lige meget hvor i verden du befinder dig, kan du via Facebook vise din støtte. Tag et foto af dig selv og et træ, offentliggør det i et opslag på din Facebook-profil og brug et eller flere af disse hashtags #treeselfie, #standwithourtrees #standwithPLCN #standwiththeguardians #stopthecut. ”Tag” fem af dine venner og bed dem om at gøre det samme – på den måde lægger vi i fællesskab pres på den cambodjanske regering.

Følg kampagnen på og kampen for skoven på Facebook-siden “Prey Lang – It’s Our Forest Too”.