Danmissions indsats i Cambodja har regeringens bevågenhed  

Danmissions indsats i Cambodja har regeringens bevågenhed

Arbejdet for at redde den truede Prey Lang skov, der lider under illegal skovhugst, har nu fået den cambodjanske regerings opmærksomhed.

Prey Lang skoven og det store arbejde med at redde skoven fra træfældning og skabe opmærksomhed om illegal skovhugst, har nu officielt fået den cambodianske regerings og premierminister Hun Sens bevågenhed.

Mandag den 22. august deltog Ernst Jürgensen, Danmissions landerepræsentant for Cambodja, i et stormøde med premierministeren Hun Sen og repræsentanter fra en lang række organisationer, heri blandt Danmissions partner Prey Lang Community Network (PLCN).

Under mødet blev illegal skovhugst også nævnt. Det er for tidligt at sige, hvilke konkrete initiativer der rent faktisk kommer ud af mødet, men det er et godt eksempel på, at Danmissions fortaler-arbejde med debat og fokus på ulovligt skovhugst gør en forskel, vel at mærke et arbejde, som foregår gennem vores lokale partnere.

På mødet var det kun få, udvalgte talere der kom til orde, talere som i øvrigt alle støtter den siddende regering. De mener enstemmigt, at den ulovlige skovhugst i Prey Lang skoven primært foretages af lokale landsbyboere, der har brug for indtægterne ved salg af det illegalt fældede træ, som kan indbringe mange penge. Desværre er dette ikke sandheden, fortæller Ernst Jürgensen:

”Den dominerende udlægning på mødet var, at de lokale landsbyboere bliver gjort ansvarlige for den illegale træfældning. Jeg hørte til gengæld ingen af talerne nævne noget om deltagelse af personer fra landets elite eller noget om, hvordan korruption spiller en betydelig rolle i illegal skovhugst. Bevisbyrden peger i retning af, at de lokale landsbyboere er hyret af mellemmænd. Men der er ingen, der diskuterer, hvem der har hyret mellemmændene”.

ernst konference

Også de lokale medier følger sagen tæt og interviewede efter mødet Ernst Jürgensen. Læs artiklen fra Phnom Penh Post – klik her 

FAKTA:

Prey Lang er den største stedsegrønne lavlandsskov på den indonkinesiske halvø. Skovens overlevelse er truet af omfattende illegal skovhugst, og der er brug for nye og anderledes tilgange for at redde skoven inden det er for sent. Danmission samarbejder med flere aktører: Community Peacebuilding Network, Prey Lang Community NetworkPeace Bridges Organization, et IT-firma Web Essentials og Københavns Universitet.

Se video om indsatsen i skoven: