Nyt bestyrelsesmedlem er ekspert i forholdet mellem kristne og muslimer

Pressefoto

Nyt bestyrelsesmedlem er ekspert i forholdet mellem kristne og muslimer

Hans omfattende viden om islam og Mellemøsten har gjort ham til populær ekspert i danske medier. Niels Valdemar Vinding er nyt bestyrelsesmedlem i Danmission.

33-årige Niels Valdemar Vinding er såkaldt nyt bestyrelsesvalgt bestyrelsesmedlem i Danmission. Han er uddannet teolog og forsker i islam og kristendom og er flittigt brugt som ekspert i danske medier.

Forbindelsen til Danmission er langt fra ny. Han har siden 2013 været engageret i Danmissions dialogarbejde og fungeret som underviser i forbindelse med arbejdet med partnere i Mellemøsten.

Niels Valdemar Vinding forsker lige nu i vestlige imamer – en omfattende forskning, der er støttet af Carlsberg Fondet, og som vil resultere i en bog om emnet.

Den unge forsker brænder for religionsdialog og kulturmøder og mener, at det er vigtigt, at Danmission som folkekirkelig organisation formår at skabe dialog og lydhørhed mellem kristne og muslimer både herhjemme og internationalt.

Niels valdemar vinding på news

Niels Valdermar Vinding er flittigt brugt som ekspert i danske medier – her på TV2.

”Det er der kun få andre organisationer, der kan, og Danmission nyder en høj international agtelse, hvilket vidner om Danmissions rolle som toneangivende repræsentant for dansk religions- og åndsliv,” siger Niels Valdemar Vinding.

Hvad kan du helt konkret bidrage med til bestyrelsesarbejdet?

”Jeg kan fastholde de mange gode relationer, Danmission har til forskningsverdenen, og så er det en styrke, at jeg har en teologisk baggrund sammen med min forskning i islam- og Mellemøsten. Det dobbelte blik kan jeg genkende i Danmission”.

Hvad ser du frem til i samarbejdet med Danmission?

”Jeg ser rigtig meget frem til at få lov til at smøge ærmerne op og være en aktiv del af det fremadrettede arbejde med islam og Mellemøsten. De udfordringer som Danmission kan være med til at løse på det område er ikke få og små. Men bestyrelsesarbejdet er jo for hele Danmission, så jeg glæder mig til at lære organisationen, de ansatte og de frivillige meget bedre at kende”.

Læs mere om Niels Valdermar Vindings forskningsprojekt ”Imams of the West”  – klik her