Få en snak om Gud i samtalesofaen

Få en snak om Gud i samtalesofaen

På Himmelske Dage i København inviterer Danmission til dybe, forpligtigende og underfundige snakke i de såkaldte samtalesofaer.

Sofaen er for mange danskere der, hvor vi mødes – hygger og snakker om stort og småt. Sådan bliver det også på Himmelske Dage, hvor Danmission fordeler 25 samtalesofaer rundt omkring i København.

I sofaerne kan man få vendt nogle af livets spørgsmål om tro, tvivl og eksistens: Hvorfor er du troende? Tror du på et liv efter døden? Og hvornår har du sidst fået afkræftet en fordom? For blot at nævne nogle af de spørgsmål, som kan bruges til at kickstarte samtalerne.

I hver samtalesofa sidder en vært, som inviterer forbipasserende til en snak – bl.a. politiker Margrethe Auken, skuespiller og foredragsholder Lone Hertz, biskop Marianne Christiansen og debattør og politiker Özlem Cekic.

På Himmelske Dage får netop religionsdialogen en vigtig plads. Og Danmissions generalsekretær, Jørgen Skov Sørensen ser frem til, at indre by kommer til at summe af sofahygge og givende samtaler.

”Dialog om tro er vigtig ikke mindst i de her tider, hvor tro nogle steder bliver brugt til at skabe strid og konflikt. På den baggrund er det så vigtigt, at vi tør tage dialogen med hinanden og blive klogere på vores egne og andres holdninger og tro,” siger han.

Vi ses i samtalesofaerne!

Arkivfoto: Sille Arendt/Københavns Stift