Offer for machete-angreb er nu i bedring

Offer for machete-angreb er nu i bedring

Danmission-partner og aktivist Phorn Sopheak, der blev hårdt såret under patrulje i Prey Lang Skoven i Cambodja, er nu i bedring.

Aktivisten Phorn Sopheak fra Danmissions partnerorganisation, Prey Lang Community Network (PLCN), er i bedring efter, at hun blev hårdt såret under en patrulje i Prey Lang Skoven i Cambodja. Her støtter Danmission de lokale aktivisters kamp mod illegal skovhugst.

STØT DANMISSIONS ARBEJDE – KLIK HER

Den 22-årige kvindelige aktivist har ligget på hospitalet, siden hun blev overfaldet med en machete. Overfaldet skete få timer efter, at Phorn Sopheak sammen med omkring 60 andre lokale folk havde opsporet illegale skovhuggere og konfiskeret deres kædesave og andet materiel, som de efterlod inden deres flugt. Aktivisterne lå og sov i skoven i hængekøjer, da de blev angrebet. Højst sandsynligt var der tale om et mordforsøg, da gerningsmanden sikkert forsøgte at ramme hendes hals, men ramte foden på grund af mørke. Gerningsmanden flygtede, da Sopheak skreg af smerte efter at være blevet hårdt såret i benet. Det fortæller Danmissions udsendte i Cambodja, Ernst Jürgensen.

Læs om Danmissions engagement i kampen mod illegale skovhuggere – klik her

Den unge kvindelige aktivist blev hårdt såret under det voldsomme angreb, men er hun nu i bedring. På trods af den voldsomme oplevelse, så vil hun fortsætte sine patruljer for at beskytte Prey Lang Skoven mod ulovlig skovhugst.

“Jeg vil ikke stoppe,” siger hun til Cambodian News og uddyber:”Jeg vil være mere forsigtig, og vil nu sikre, at jeg sover i midten af gruppen, når vi overnatter i skoven”.

Se film om aktivisternes kamp for skoven her: