Religion er nøglen til fattigdomsbekæmpelse

Danmission har sammen med tre andre kirkelige organisationer, som arbejder med fattigdomsbekæmpelse, taget initiativ til et særligt ekstra fokus på religion og udvikling.

”Religion er nøglen til positiv udvikling. Religiøse grupper og organisationer er afgørende for fattigdomsbekæmpelse, fordi folk har tillid til dem, og fordi de når langt ud gennem et godt netværk,” fastslår Mike Battcock, Department for International Development (DFID).

På videoen herover kan du høre flere argumenter for, hvorfor Danmission sammen med tre andre kirkelige organisationer, som arbejder med fattigdomsbekæmpelse, har taget initiativ til et særligt ekstra fokus på religion og udvikling.

Globalt Fokus, som er en paraplyorganisation, bidrager økonomisk til arbejdet med religion og udvikling, som Danmission, Folkekirkens Nødhjælp, ADRA, Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling og nu også Institut for Menneskerettigheder står bag. Med fokus på religionens betydning og på religionsfrihed ønsker vi bl.a. at arbejde for FNs nye verdensmål.

Danmission har bl.a. fået støtte til et studie i, hvordan man måler resultatet af dialog og fredsarbejde gennem religiøse strukturer og netværk.