Mød designeren bag Danmissions nye Lucia-engel

Mød designeren bag Danmissions nye Lucia-engel

Kunstneren Josephine Blay, som har designet Danmissions nye Lucia-engel, er meget glad for at have en skytsengel i sit liv.

Hvorfor arbejder du som kunstner med netop engle?

”Jeg har tegnet engle, siden jeg var en lille pige. Jeg syntes, at der var et godt sving i at tegne en englevinge, og det synes jeg faktisk stadigvæk. Når man tegner kruseduller, så er der ofte et mønster i måden, man gør det på, og for mig har det mønster altid været engle-kruseduller. I dag, hvor jeg er kristen, giver englen og dens spirituelle betydning rigtig god mening for mig, og jeg har længe designet skytsengle som vedhæng til halssmykker. Det er min egen lille hjertesag. Jeg tror, at det var det, Danmission så.”

Hvilke tanker har du gjort dig omkring Danmissions engel?

”Mit hjerte blev rørt af tanken bag Årets Lucia Indsamling. Jeg fik virkelig lyst til at lave Danmissions engel og være med til at tænde et lys for verdens børn. Det er en af de her hjertesager, som jeg gerne vil være en del af. Jeg har især arbejdet med lyset omkring englen. Jeg plejer at sætte en lille blinkesten i hjertet på mine engle, men lige præcis på Lucia-englene giver det god mening, at lyset er hjertet og centreret i englens kjole.”

Har engle en speciel betydning for dig?

”For rigtig mange mennesker har det stor personlig betydning at have en skytsengel som følgesvend og GPS – selv om det er meget forskelligt, hvad en skytsengel betyder for det enkelte menneske. Jeg bruger skytsenglen på samme måde, som mange mennesker krydser fingre. En skytsengel holder mig åndsrustet i tro og håb og kærlighed. Jeg føler mig tryg og godt tilpas ved at have en skytsengel i mit liv. Det betyder meget for mig at føle mig værnet om og at værne om andre. Jeg er også mor, så det er jo ret så væsentligt.”

Hvordan er Lucia-englen blevet til, og hvad er symbolikken?

”Jeg tegnede en skitse af englen, som så har udviklet sig i samarbejdet med Danmission, hvor vi har talt om Santa Lucia og om Danmissions værdier. Det færdige engel er støbt i sterling sølv. Nederst i kjolen er der sat tre små zirkonia (kunstige smykkesten), som symboliserer tro, håb og kærlighed. Lucia-lyset, som er udstanset, er centreret i midten. Den flåede overflade skal symbolisere livet på godt og ondt. Råhed sammen med sølv eller forgyldt ædelmetal er meget symbolsk. Jeg vil ikke digtere hele symbolikken, men mere lade det være op til den enkelte at mærke efter.”

Hvad håber du på, at folk tager med sig, når de køber englen?

”Jeg håber, de synes, englen er smuk. Og jeg håber, de føler, de har gjort noget smukt ved at være med til at gøre en forskel for verdens børn. Derudover håber jeg selvfølgelig, at Lucia-englen gør en personlig forskel for den enkelte i tro, håb og kærlighed. Og hvis man forærer den væk – så i næstekærlighed.

 

Den nye Lucia-engel kan købes på hjemmesiden www.danmission.dk/lucia/webshop.

Læs mere om Josephine Blay, som kalder sig surface pattern og konceptkunstner, på www.josephineblay.com