Danmission Genbrug i Aars fejrer 25 års jubilæum

Danmission Genbrug i Aars fejrer 25 års jubilæum

Medarbejderne i Danmission Genbrug i Aars glæder sig til at åbne dørene op på torsdag, hvor de fejrer 25 års jubilæum med kaffe og rabatter på butikkens mange varer.

Der vil være kaffe på kanden hele dagen torsdag den 20 august, når Danmission Genbrug i Aars i Nordjylland fejrer 25 års jubilæum. I butikken er de taknemlige for de mange ting og sager, som folk har foræret væk, da det muliggør, at de hvert år kan sende penge af sted til den folkekirkelige organisations arbejde i Asien, Afrika, Mellemøsten og Danmark, som de har gjort, siden butikken slog dørene op for 25 år siden.

Medarbejderne glæder sig derfor til at hilse på kunder og tidligere medarbejdere gennem årene, som vil være med til fejre de mange år i byen og sætte kulør på dagen.

Danmission Genbrug i Aars ligger omgivet af dagligvarebutikker, og har i dag 55 frivillige medarbejdere, som hjælper til i den 500m2 store butik. Selvom ingen af de nuværende frivillige i Aars har været med i alle butikkens 25 år, så er der et par stykker, som har været med rigtig længe.

”Vi har nogle medarbejdere, der er langt op i 80’erne, og som har været med de fleste af årene,” forklarer butiksleder Inger Simonsen, der også påpeger, at genbrugsarbejdet hurtigt bliver en del af medarbejdernes liv.

Selvom Danmission Genbrug i Aars rummer mange forskellige opgaver i en travl hverdag, finder de engagerede frivillige alligevel også tid til en kop kaffe og en sludder med både kollegaer og kunder. Sammenholdet og traditionerne er nemlig vigtige i butikken.

”Det er rigtig vigtigt, at vi har det godt med hinanden, og vi taler ordenligt, og at vi er glade for at komme, og når vi går hjem herfra. Vi tager på udflugt sammen en gang om året, hvor vi kører ud i bus og besøger en anden genbrugsbutik og spiser en middag sammen,” fortæller Inger Simonsen.

Fælleskabet i butikken er helt i tråd med, at Danmission er en del af Folkebevægelsen mod Ensomhed – hvor flere end 60 organisationer, skoler, virksomheder og foreninger har det fælles mål at ville halvere antallet af ensomme inden 2020. Derfor er det Danmission Genbrugs fornemste opgave at invitere medmennesker med ind i det fællesskab, som findes i butikkerne.

På jubilæumsdagen torsdag 20. august fejrer butikken sine mange år med både kaffe og kage hele dagen. Man kan denne dag og resten af ugen også handle med 25% rabat på alle butikkens skønne varer.

Har du lyst til at være med i Danmission Genbrug – så klik her og læs mere. Du er selvfølgelig også velkommen til at henvende dig i den lokale genbrugsbutik, som du kan finde her. Der er brug for mange hænder!