Sov godt med genbrug

Indretningsarkitekt med speciale i genbrug, Gitte Lacarriere, fortæller og viser, hvordan soveværelset kan indrettes stilfuldt, personligt og hyggeligt med genbrug.

KLUMME: Af Gitte Lacarriere, indretningsarkitekt med speciale i genbrug gitte-lacarriere til web

Der skal ikke meget til for at skabe det personlige hjem, når bare man ved, hvordan det skal gøres. Og efter min opfattelse skal det gøres med genbrugte møbler og pyntegenstande, ikke nyindkøbte ting, der slet ikke har den samme personlighed og sjæl, som man finder i de brugte møbler.

Derfor har jeg også selv indrettet mig med genbrug – hele 80% af inventaret er købt brugt, og det har været en sand fornøjelse. For det er jo sådan, at når man skal købe brugt, så er det jo en lille skattejagt, der går i gang. Man kan have en ide om, hvad man leder efter, men man ved aldrig, hvad man vil finde. Det er det, der gør det så interessant, synes jeg.

Igennem mit arbejde som indretningsarkitekt, blogger, afholder af kreative workshops og meget andet, omgiver jeg mig dagligt med min passion: Genbrug – og i særdeleshed indretning med genbrug.

sove1 redigeret til web indsættes direkte i tekstI mit soveværelse er kun sengen og hovedgærdet nyindkøbte. Det har taget tid at finde de rigtige møbler, nuvel. Men det har været det hele værd. Jeg har ikke blot nydt det, jeg har også fået et soveværelse der emmer af varme, sjæl, charme og personlighed. Og den følelse og oplevelse kan man simpelthen ikke købe fra nyt.

I soveværelset er der en bl.a en hattehylde fra et tog, sengeborde med gule kakler, et smukt ældre spejl, et fint møbel i træ og ikke mindst det blå tandlægeskab i metal, hvilket må siges at være kronen på værket i lige præcis dette rum.

sove3 redigeret til web

Og hvor finder jeg så alle disse skatte? Det gør jeg bl.a. i nogle af Danmissions genbrugsbutikker landet over. Det kan være et hurtigt kig forbi en butik på vejen hjem fra en indretningsopgave. Men det kan også være at tage på en genbrugstur, hvilket altid er en god dag. Om det er en hyggetur med en veninde, eller om det er for at finde møbler til mit arbejde som indretningsarkitekt er egentlig ligegyldigt; oplevelsen i sig selv er en fornøjelse.

Min konklusion er: Indretning med genbrug er det, der skal til, hvis du vil give dit hjem personlighed.

Læs mere om Gitte Lacarriere og få ideer til indretning med genbrug på www.lacarriere.dk