Danmission inviterer til debat på Folkemødet

FOTO: Berit Hvassum

Danmission inviterer til debat på Folkemødet

I morgen lægger det årlige folkemøde på Bornholm fra kaj - og fredag eftermiddag inviterer Danmission til debat, om hvordan trosdialog kan modvirke ekstremisme og radikalisering i både Mellemøsten og Danmark.

Fra i morgen samles hobevis af mediefolk, politikere, organisationer og deltagere for at være en del af Folkemødet på Bornholm 2015 i havnebyen Allinge.

Danmission inviterer fredag eftermiddag til debat på Kirkepladsen, K7 klokken 15.30 – 16.30 med titlen “Fredelig sameksistens”.

Imam Mohammad Abou Zeid fra Libanon, den kristne præst Hadi Ghantous fra Syrien, Zubair Butt Hussain, debattør og tidligere talsmand for “Muslimernes Fællesråd” og Henrik Sonne, der er programleder for Danmissions kirke- og dialogarbejde er sat i stævne for at debattere, hvordan religion og religiøse ledere kan være med til at forhindre ekstremisme og radikalisering i Mellemøsten – og i Danmark. Debatten, der er åben for publikums deltagelse, vil blive modereret af debattør Natasha al-Hariri.

Netop radikalisering og ekstremisme er hovedtemaet for det dialogprogram, som Danmission siden 2011 kaldet “Ledere for inter-religiøs forståelse” (LIU) har stået bag med støtte fra Udenrigsministeriets Det Arabiske Initiativ.

Dialogprogrammet udvikler unges rolle som forandringsagenter for social samhørighed og fredsopbygning i Danmark, Egypten, Libanon og Syrien. I 2015 vil LIU fokusere på ’ekstremisme’, med det formål at udvikle strategier og redskaber som bidrager til at modvirke ekstremisme.

Læs mere om Danmissions dialogarbejde her