Arvingerne - sæson 2

Arvingerne - sæson 2

Danmission har mødt Carsten Bjørnlund – alias storebroren fra TV-dramaet ”Arvingerne” – til en snak om, hvor mange følelser, der kan være i en kaffekop, og om det at skrive testamente. Læs eller genlæs interviewet som optakt til dagens første afsnit i anden sæson.

Af Christina Kofoed-Nielsen, teamleder for fundraiser

Et ordsprog siger: ”Du kender ikke din familie, før du har arvet.” Sådan er det også i familien fra Grønnegården i DR’s dramaserie ”Arvingerne”, som danskerne søndag efter søndag og nu kan se sæson 2 af. Men hvorfor ender nogle arvesager i splid, mens andre foregår i fred og fordragelighed. Og hvad kan man gøre for at lette processen?

På en cafe på Vesterbro møder jeg Carsten Bjørnlund, som spiller den retlinede og indebrændte jurist og storebror Frederik i ”Arvingerne”. Efter at moderen er død kæmper han for at arve den fædrene gård, Grønnegården. Men der er ikke styr på testamentet. Moderen har i al hast skrevet nødtestamente og vil overlade gården til den intetanende søster Signe. Og familien går i opløsning.

”Jeg er selv vokset op med to brødre, og vi havde allerede, inden jeg startede på optagelserne til ”Arvingerne”, aftalt, at sådan noget som arv ikke skulle skille os ad. Vi har set vores forældres generation i strid, når det kom til at skulle dele arv. Det gælder om ikke at binde sine relationer op på materielle ting. Arvestrid handler om følelser. Pludselig bliver man som barn igen, for det er netop barnlige følelser, som kommer til udtryk. Det kan handle om, at en mor har gjort forskel på børnene, at man ikke føler sig tilstrækkelig, ikke føler sig elsket. Hvis man kæmper om en kop eller et bord og har fået det, og så ens egne børn ved et uheld ødelægger arvestykket, så bliver man nødt til at skælde urimeligt ud. For alle følelserne ligger jo i koppen,” forklarer Carsten Bjørnlund.

Arbejdet med TV-serien har selvfølgelig sat en masse tanker i gang hos de medvirkende. Carsten Bjørnlund mener at en måde at undgå, at det går så galt, kunne være at skrive testamente: ”Jeg har selv to børn og kan ikke afvise, at mine børn også kan få kontroverser. Det kan jeg ikke styre. Det, jeg kan gøre i forhold til mine børn, er at sørge for, at de føler sig elsket.”

Hvad er vigtigst for dig at give videre til dine børn?

Han vil gerne lære sine børn, at man selv kan være med til at styre begivenhedernes gang. De skal lære, at de altid kan vælge at gå en anden vej.

”Jeg vil gerne have, at de får åbenhed og hjælpsomhed over for verden med hjemmefra. Det giver jeg dem ved at gå foran som eksempel. Jeg kan sørge for det i de små ting i det daglige fx at åbne døren for andre, rejse en cykel op – også selvom det ikke er mig, der har væltet den. Monkey see – monkey do,” siger han. Med andre ord – børn efterligner det, man gør og ikke nødvendigvis, det man siger.

Carsten Bjørnlund synes ikke, det er svært at tale om døden: ”Det er noget, som rammer os alle. Jeg går ikke til daglig og tænker på mig selv som en, der skal dø. Med ”Arvingerne” har vi fat i noget, som vi alle kender og som rammer alle. Nemlig familierelationer, minder fra barndommen og døden. Vi er alle børn af nogen – og er måske også søskende til nogen. Når centrale personer i familien dør, bliver tæppet ofte trukket væk under fødderne på os. Med TV-serien ”Arvingerne” roder vi i dyndet. Seerne kommer i kontakt med deres egne oplevelser og tænker måske: Jeg skal også have ringet til min søster eller min mor.”

Har du selv skrevet testamente?

”Nej, og jeg har heller ingen forsikringer eller pensionsopsparing. Måske er det ansvarsløshed eller også tror jeg, at jeg er udødelig, eller at det er for tidligt at tage sig af det. Det er ikke et aktivt valg, jeg har truffet om ikke at lave et testamente. Men emnerne, der tages op i ”Arvingerne”, har sat mange tanker i gang.

Hvad tænker du om testamente til fordel for velgørende formål?

”Det synes jeg er en god idé, hvis man gør det under hensyntagen til de efterladte.”

På spørgsmålet om, hvad man kan gøre for at undgå situationer som i ”Arvingerne”, svarer Carsten Bjørnlund, at det handler om at tage ansvar for sig selv og sin egen udvikling. Og så lægger han stor vægt på ærlighed.

”Ligger følelserne i bordet, man kan arve, eller ligger de her i hjertet. Man skal ikke tillægge materielle ting for meget værdi. Som der bliver sagt i filmen “Fight Club”: The things you own end up owning you – de ting du ejer, ender med at eje dig. ”

1. januar begynder 2. sæson af DRs TV-serie ”Arvingerne” 

Gør tanke til handling – giv livet videre!

Med et testamente sikrer du, at din arv bliver fordelt efter dit ønske. Mange tror, at det er besværligt og tager lang tid at oprette et testamente. Det er som oftest ikke tilfældet. Og der er hjælp at hente.

Hvis du ønsker at skrive testamente, anbefaler Danmission, at du henvender dig til en advokat. Det kan være én, du kender i forvejen, eller en i dit nærområde. Danmission kan være behjælpelig med at finde en advokat.

Du har altid mulighed for at ændre i dit testamente, hvis du ønsker det, og du har fuld råderet over alle dine værdier indtil den dag, du ikke er her mere. Først da træder testamentet i kraft.

Værd at vide

Som velgørende organisation er Danmission fritaget for boafgiften. Det betyder, at det testamenterede beløb går ubeskåret til Danmissions arbejde.

Danmission tilbyder gratis rådgivning og at betale advokatsalær og stempelafgift i tilfælde, hvor Danmission er betænkt i testamentet.

Har du ingen slægtninge, går din arv til staten – medmindre du tegner et testamente.

Ønsker du at betænke velgørende organisationer i dit testamente, vil din gave være fritaget for den såkaldte boafgift, som ellers tilfalder staten.

For yderligere information og vejledning kan du kontakte:

Henning Bay

Danmission

Strandagervej 24

2900 Hellerup

39 62 99 11

Amalie Kyndesen
Forhenværende fundraiser

Anne Birgitte Villadsen
Formand for Stiftsbestyrelsen i Lolland Falster stift

Anne Dolmer
Tidligere medlem af Danmissions bestyrelse

Læs mere

Sognepræst

Anne Dorthe Bugge
Frivillig netværkskonsulent, Aarhus Stift

Anne Juel Katabaro
Forhenværende diakonikonsulent, Tanzania

Anne Kaehne
Forhenværende Fundraising- og kampagnekoordinator

Anne Katrine Ebbesen
Forhenværende Ungdomsentreprenør

Annika Bach
Forhenværende landerepræsentant

Læs mere

Annika Bach er sammen med sin mand, Rune, udsendt til Antananarivo i Madagaskar som landerepræsentant, hvor hun står for den daglige kontakt til Danmissions samarbejdspartner Den Gassiske Lutherske Kirke og for tilsyn og opfølgning på kirkens projekter inden for fattigdomsbekæmpelse, kirkeudvikling og dialog.

Arne Mølgaard
Formand for Stiftsbestyrelsen i Haderslev stift

Bent Møller
Forhenværende Genbrugskonsulent

Bente Jensen
Formand for Stiftsbestyrelsen i Fyens stift

Bente Kjær Jensen
Formand for Stiftsbestyrelsen i Ribe stift

Birgit Bønlykke
Frivillig netværkskonsulent, Viborg Stift

Birgitte Søgaard Lauta
Tidligere udsendt til Mellemøsten

Læs mere

Birgitte har været udsendt for Danmission som regionsleder til Mellemøsten. Hun har en kandidatgrad i Arabisk og Mellemøststudier og i Project Management, har lang erfaring med internationale samarbejds- og partnerskabsprojekter og har bl.a. arbejdet med dialog, kapacitetsopbygning og unge, særligt i Mellemøsten. Birgitte er desuden specialiseret i den økonomiske og politiske udvikling i Syrien og i moderne libanesisk litteratur.

Bjørn Clausen
Forhenværende Genbrugskonsulent, Danmission Genbrug

Charlotte Dyhr
Forhenværende Kommunikationschef

Læs mere

Charlotte Dyhr, tidligere kommunikationschef i Danmission, brænder for mission og missionshistorie, troshistorier og menneskers møde med kristendommen.

Charlotte Dyhr er særligt optaget af historie-fortælling og hvordan fortællingen inspirerer og lever på tværs af kulturer og religioner.

Christa Lund Herum
Forhenværende Dialog og kommunikationskonsulent

Læs mere

Christa er Cand. Theol fra København Universitet og har i knap 20 år i Danmark og internationalt arbejdet med religionsmødet primært mellem islam og kristendom.

Fra 2005-2007 var Christa Lund Herum udsendt til Kairo for Danmission, hvor hun arbejdede som interreligiøs koordinator for den Anglikanske Kirke.

Fra 2014 til 2017 udsendt til kommunikations- og dialogarbejde i Cambodia.

Christian Højgaard Jensen
Tidligere praktikant, Madagaskar

hojer88@gmail.com
Læs mere

Christian Højgaard Jensen er bachelor i teologi og læser Persuasivt Design på Humanistisk Informatik, Aalborg Universitet. Har været i praktik for Danmission fra august til december 2014 som underviser på Madagaskars Lutherske Universitet – SALT.

Christina Buch-Larsen
Tidligere Ungdomsentreprenør København

Læs mere

Christina Buch-Larsen kommer fra Roskilde og læse på RUC, hvor hun studerer performance-design sammen med plan, by og proces med henblik på at arbejde som eventmanager og projektleder indenfor den kulturelle og kreative sektor. Hun har rejst meget og er engageret i FDF. Desuden har hun arbejdet for Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling, hvor hun har rejst rundt på skoler for at fortælle om årets projekt og engagere de unge i indsamlingen.

Hun er meget kreativ og elsker at skabe netværk og knytte nye kontakter mellem unge i København.

Daniel Nygaard Madsen
Forhenværende dialogkonsulent, Zanzibar

Læs mere

Daniel Nygaard Madsen arbejder som interreligiøs dialogkonsulent på Zanzibar Interfaith Centre, der arbejder med at bygge broer mellem mennesker af forskellige religioner. Her har han bl.a. ansvar for arbejdet med en fredskomite for kristne og muslimske ledere.

Dorthe Hedegaard
Studenterpræst, Nykøbing Falster

dhe@km.dk
Tlf.: 61552730
Læs mere

Dorthe Hedegaard er studenterpræst i Nykøbing Falster. I efteråret 2012 rejste Dorthe på studietur til Tanzania for Danmission.

Dorthe holder Danmission-foredrag på Lolland-Falster og Sjælland. 

Elise Trøllund Engrob Kokholm
Forhenværende IKON Medarbejder

Ellen Skov Birk
Formand for stiftsbestyrelsen i Aarhus Stift, foredragsholder og forhenværende medlem af Danmissions bestyrelse

esb8230@gmail.com
Tlf.: 2174 2703
Læs mere

Underviser, fortæller og cand. Pæd. i dansk og medlem af Danmission hovedbestyrelse og formand for stiftsbestyrelsen i Aarhus. Ellen Skov Birk har været engageret i missionsarbejde siden 1997 og har i en årrække beskæftiget sig med religion, dialog og udvikling.

Ellen holder Danmission-foredrag i Aalborg Stift, Viborg Stift, Aarhus Stift, Haderslev Stift, Ribe Stift og Fyn.

Grethe Dragsbæk
Frivillig netværkskonsulent, Aalborg stift

Hannah Birgitte Nygaard Nielsen
Tidligere udsendt til Zanzibar

Hanne Dal
Forhenværende Udviklingskonsulent - Region Hovedstaden

Hanne Holm
Frivillig netværkskonsulent, Aalborg Stift

Hanne Rosenberg
Forhenværende næstformand for Danmissions bestyrelse

Læs mere

Sognepræst

Ida Jeppesen
Pensioneret lærer og tidligere underviser på SALT på Madagaskar

ikjeppe@webspeed.dk
Tlf.: 86279933
Læs mere

Ida Jeppesen er pensioneret lærer med hovedfag i dansk, musik, religion og regning. Ida har desuden arbejdet med undervisning af migrantbørn og deres forældre, og fungeret som medarbejder ved lærebøger på dansk, arabisk, tyrkisk og somalisk om religiøse og folkelige traditioner omkring dåb, omskæring, konfirmation, bryllup, begravelse mv.

Siden 2004 har Ida levet som pensionist og bruger nu blandt andet tiden på at holde foredrag. Ida har undervist i engelsk på SALT, det teologiske fakultet på Madagaskar, der er støttet af Danmission. 

Ida Jeppesen holder Danmission-foredrag overalt i Danmark.

Ida og Niels Grymer
Tidligere seniorvolontører i Madagaskar

nielsgrymer@gmail.com
Tlf.: 61703117
Læs mere

Ida og Niels Grymer har været udsendt som seniorvolontører til Madagaskar i efteråret 2015.

Ida har deltaget i undervisning af stedets kvinder og været medarbejder og inspirator i vuggestuen og børnearbejdet. Niels har undervist i Ny Testamente og Søren Kierkegaard på præsteseminariet SALT

 

Ina Andreasen
Forhenværende Ungdomsentreprenør København

Inge Messerschmidt
Forhenværende administrator

Inge Stagsted Lund
Formand for Stiftsbestyrelsen i Helsingør stift

Iver Viftrup
Formand for Stiftsbestyrelsen i Aalborg stift

Jens Birkedal Videbæk
Tidligere praktikant i Cambodja

jensbirkvid@gmail.com
Læs mere

Jens er 27 år, teologistuderende fra Aarhus og har været praktikant ved Danmissions landekontor i Phomn Penh i Cambodja. I foråret 2015 har han rejst rundt og fortalt som provstivolontør i Herning provstierne.

Jens Fischer-Nielsen
Tidligere sognepræst og missionær i Bangladesh

jensfischernielsen@hotmail.com
Tlf.: 23714109
Læs mere

Tidligere sognepræst i Sædding og senest i Kvaglund ved Esbjerg. Missionær i Bangladesh fra 1975-1987. Siden 1. februar 2014 udrejst i perioder som frivillig underviser i forbindelse med Den Lutherske Kirkes Menigheds-udviklings-program (LCDP) i Bangladesh.

En passioneret fortæller og meget optaget af kirkevækst og menighedsliv både i Danmark og ude i verden.

Jens Kaaber Pors
Forhenværende IT-konsulent, Tanzania

Jette Nørgaard Rosenkrantz
Forhenværende Chefsekretær/PA

Jørgen Nørgaard Pedersen
Tidligere missionær og vicegeneralsekretær i Danmisison

jorgennp@webspeed.dk
Tlf.: 40174720
Læs mere

Jørgen Nørgaard Pedersen er oprindeligt uddannet boghandler, og har desuden studeret missionsteologi i England og litteratur i Egypten og Libanon. Han er tidligere generalsekretær i Santalmissionen og tidligere vicegeneralsekretær i Danmission, og har mange års erfaringer som missionær i Mellemøsten og haft mange tillidsposter i Asien.

Jørgen er nu aktiv som rejseleder for årlige Danmission/Unitas rejser til de tidligere danske missionsområder i Kina og projektleder for den online fotodatabase Danmission Pictures. 

Julie Kofoed Pehrson
Forhenværende Programkoordinator Mellemøsten, barselsvikar

Karsten Thomsen
Landekoordinator for Pakistan

Læs mere

Formand for Danmissions Pakistankreds og hospitalspræst.

Karsten Thomsen er sogne- og hospitalspræst i Brønshøj Kirke og på Bispebjerg Hospital.

Uddannelser: Cand. theol. fra Aarhus Universitet og sidefag i Mellemøst-studier fra SDU samt islamstudier på Københavns Universitet. Videreuddannelse i sjælesorg på Teologisk Pædagogisk Center, Løgumkloster, og Master i tværfaglig sjælesorg.

Opvokset i Østafrika, boet i Norge. Studeret i England og Pakistan/Indien.

Rejser i Mellemøsten.

Katrine Holst Laursen
Forhenværende Studentermedarbejder og Ungdomsentreprenør København

Kirsten Larsen
Tidligere volontør, Cambodja

kizz_l@hotmail.com
Læs mere

Tidligere volontør for Danmission i Cambodja, Phnom Phen. Studerer Global Studies på Roskilde Universitet.

Knud Jeppesen
Dr. Cand. Theol. og tidligere underviser på SALT på Madagaskar

ikjeppe@webspeed.dk
Tlf.: 86279933
Læs mere

Knud Jeppesen er dr. cand. theol. og tidligere lektor i gammeltestamentelig eksegese ved Aarhus Universitet. Knud gik på pension i 2004 og har siden da været foredragsholder for Danmission.

Han var i 2009 udsendt af Danmission til Det Teologiske Fakultet SALT i Madagaskar, som underviser.

Knud har i flere omgange studeret og gæsteforelæst ved universiteter i Europa, og er oversætter og medudgiver af den danske autoriserede bibeloversættelse fra 1992 og fungerede som konsulent for den svenske bibeloversættelse fra 1991-1993 samt for den norske bibeloversættelse fra 2006-2009.

Knud holder Danmission-foredrag i hele Danmark.

Kristine Kaaber Pors
Forhenværende fagkonsulent og udsendt til Tanzania

Kurt Bierbum
Formand for stiftsbestyrelsen og frivillig netværkskonsulent i Roskilde Stift. Forhenværende Udviklingskonsulent

Lars Mandrup
Tidligere formand for Danmission og missionær i Madagaskar

larsmandrup@youmail.dk
Tlf.: 2810 8240
Læs mere

Født 1943, er tidligere sognepræst og missionær. Lars Mandrup var formand for Danmission 2001-2010 og er nu formand for Dansk Missionsråd.

Lars Mandrup er særligt optaget af, hvordan mødet med mennesker fra andre dele af verden er en gensidig forandringsproces. I mødet forandres vi selv og vi er selv med til at forandre.

Holder foredrag i Jylland og Fyn. I det øvrige land kun undtagelsesvist og efter aftale.

Leif Munksgaard
Tidligere missionær og flygtninge- og indvandrerpræst, Odense

religionsmoed.kbh.stift@gmail.com
Tlf.: 21393231
Læs mere

Baggrund:

Leif har været udsendt som missionær i det arabiske Mellemøsten fra 1965-79 og igen fra 1985-99. I de mellemliggende år var han missionssekretær for Indien og Mellemøsten.

Fra 1999-2007 var Leif flygtninge- indvandrerpræst ved Domkirken i Odense og sammen med Lis Munksgaard leder af Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde i Odense. Som emeritus er Leif bosat i København og engageret i kristen-muslimsk relationer, bl.a. projektet Din tro-Min tro

Lis Gamst
Forhenværende Chefsekretær

Lis Munksgaard
Formand for Stiftsbestyrelsen i Københavns stift

Lorens Hedelund
Tidligere udsendt til Pakistan

lorens.hedelund@fibermail.dk
Tlf.: 4586875958
Tlf.: 21702820
Læs mere

Lorens Hedelund har siden 1968 arbejdet i Pakistan, hvor han sammen med missionær Jens Enevoldsen bl.a. grundlagde bogbussen ”Pashto Literature Service”. Lorens Hedelund har også arbejdet som missionær i Oman. I Danmark har Lorens været ansat i Danmission og KFUM & KFUK. I dag er Lorens gået på efterløn, men er fortsat meget aktiv som rejseleder, foredragsholder, medarbejder i Danmission Genbrugsland i Gellerup og aktiv i forskellige missions- og dialog tiltag i det vestlige Aarhus.

Lorens Hedelund holder Danmission-foredrag i hele landet.

Marguerita Hvid Spangsberg
Tidligere Global Fortæller

m.h.spangsberg@gmail.com
Læs mere

Marguerita var ansat i Danmission i 2005-2006 som såkaldt Global Iværksætter i forbindelse med Konfirmand Aktion.

Marguerita holder Danmission-foredrag i Midt - og Østjylland.

Maria Sandborg-Olsen
Forhenværende Ungdomsentreprenør København

Marija Krogh Iversen
Forhenværende Studentermedarbejder

Peder Eriksen
Frivillig netværkskonsulent, Aarhus Stift

Peter Ochsner
Tidligere seniorvolontør, lektor

peterochsner2@gmail.com
Læs mere

Uddannet skovtekniker, PhD i Biologi, Fleksibel Master i Geologi og underviser som lektor på Egå Gymnasium. Var fra august 2014 til juni 2015 udsendt som seniorvolontør for Danmission til undervisning på kirkens universitet i Bukoba. Er født og opvokset i Bukoba, hvor hans forældre var udsendt af Det Danske Missionselskab fra 1958 til 1967.

Rune Bach
Forhenværende landerepræsentant for kirke og dialog

Læs mere

Rune Bach er sammen med sin kone, Annika, udsendt til Antananarivo på Madagaskar. Han samarbejder med Danmissions samarbejdspartner Den Gassiske Lutherske Kirke og arbejder med udvikling af kirkens ungdomsarbejde og undervisning i pædagogisk formidling. Han er desuden landerepræsentant for arbejdet med kirke og dialog.

Ruth Smed Folmersen
Frivillig netværkskonsulent, Aalborg Stift

Solveig Ferm Petersen
Frivillig netværkskonsulent, Helsingør Stift

Søren Spangsberg Bro
Frivillig netværkskonsulent, Ribe Stift

Sune Hjertmann Frederiksen
Formand for Stiftsbestyrelsen i Viborg stift

Thomas Holmgaard Hundebøll
Tidligere Ungdomsentreprenør Aarhus

Facebook
Læs mere

Thomas kommer fra Esbjerg og har siden sommeren 2015 studeret idéhistorie på Aarhus Universitet.

I 2014/15 var han ansat som Global Fortæller for Danmission. Her var han først fem uger i Myanmar, hvor han fik indblik i Danmissions arbejde i landet og besøgte unge kristne. Herefter rejste han sammen med en ung gæst fra Myanmar rundt i Danmark og fortalte om sine oplevelser til danske konfirmander som en vigtig del af Danmissions undervisningstilbud, Konfirmand Aktion. Desuden er han aktiv i FDF og med i projektgruppen "Minglabar Myanmar", der er et samarbejdsprojekt mellem FDF, KFUM/K og Danmission. Thomas er desuden meget optaget af religionsdialog og har deltaget på Danmissions særlige dialoglejr for unge i Libanon.

Trine Mølgaard Jensen
Deltager Danmissions Dialog-lejr i Libanon

tri_mj90@hotmail.com
Læs mere

Bachelor i internationale studier ved Aalborg Universitet. Har gennem rejser og som dialog aspirant hos Danmission erfaring med kulturmøder, dialog og konfliktløsning. Deltager på Danmissions dialog-lejr - "Work-and-study"-camp - i Libanon i sommeren 2014.

Caroline Winther
Administrationschef

Jørgen Skov Sørensen
Generalsekretær

Kirsten Auken
Chef for Programafdelingen

Michael Trinskjær
Kommunikationschef

Mogens Kjær
Tidligere generalsekretær i Danmission

Læs mere

Danmissions generalsekretær fra 2002-2016. Mogens Kjær er cand.teol og tidligere udsendt til Nigeria. Han har specielt engageret sig i arbejdsområderne mission, forholdet mellem mission, dialog og udviklingshjælp, samt kristendommens syn på andre religioner - især hinduisme og islam. Han har  et indgående kendskab til Indien og Mellemøsten.

Peter Fischer-Møller
Formand for Danmissions bestyrelse

pfm@km.dk
Tlf.: 46352004
Læs mere

Biskop i Roskilde, formand for Danmission

Torben Holm
Forhenværende Leder af genbrug og salg

Agnete Holm
Dialogkonsulent

agh@danmission.dk
Tlf.: 41 999 312
Læs mere

Agnete Holm er konsulent for dialog og teologisk uddannelse i Danmission. Hun er uddannet

cand. theol. Hun er desuden hjælpepræst i Helligåndskirken på Strøget i København.

 

 

Agyedho Othwonh Bwogo
Udviklingsfaglig Rådgiver, udsendt til Madagaskar

Anna-Marie Lauenstein
Kirkeudviklingskonsulent, udsendt til Tanzania

aml@danmission.dk
Læs mere

Anna-Marie er uddannet lærer og har undervist i folkeskolen i 13 år. Fra 2007-2011 var hun engageret som frivillig netværkskonsulent for Danmission på Lolland-Falster. Anna-Marie har været på rejser til Danmissions samarbejdspartnere i Tanzania, Cambodja og Indien.

Anne Mette Jürgensen
Programkoordinator

annemjurgensen@msn.com
Læs mere

Anne Mette Jürgensen er teolog og tidligere præst i Folkekirken. Hun er udsendt for Danmission til Cambodja, hvor hun arbejder med kirkens efteruddannelse af præster og tidligere bibelskoleelever og dialogarbejdet mellem kristne og buddhister. Anne Mette er desuden optaget af de kulturelle udfordringer for kirkens kvinder i Cambodja.

Arngeir Langås
Fagkonsulent for kirkeudvikling

Birgitte Nørgaard Warming
Kirke- og organisationskonsulent

Bjarne Ussing
Forhenværende Fagkonsulent - barselsvikar for Christina Dahl Jensen

Bodil Glønborg Andreasen
Bogholder

Britta Bak Dinitzen
Grafiker

Christina Kofoed-Nielsen
Teamleder for fundraising

Christina Lund Villadsen
Fundraising- og kampagnekoordinator

Christine Aster Crone
Forhenværende Fagkonsulent MENA, vikar

Christophe Merle
Udviklingskonsulent - Fyn og Sønderjylland

David Allan
Forhenværende Landerepræsentant Myanmar

Dorte Laurberg Vedel
Ledelsessekretær

Elna Fredsgaard Larsen
Tværkulturel medarbejder, Mødestedet

Else Højvang
Forhenværende projektleder og missionær i Tanzania

Læs mere

Else Højvang har i over 25 år været udsendt til det nordlige Tanzania. Er i dag provstimedhjælper i tre provstier i Karagwe - Nordvest Stiftet i Tanzania. Blev første gang sendt ud for Danmission – dengang Det Danske Missionsselskab– i 1987. Var fra 2007 til 2013 leder for udviklingsprojektet MAYAJA. Fratrådt februar 2017

Ernst Jürgensen
Landerepræsentant Cambodja

erj@danmission.dk
Læs mere

Ernst Jürgensen er udsendt til Cambodja, hvor han varetager rollen som landerepræsentant samt arbejder med fattigdomsbekæmpelse. Ernst er desuden lige nu engageret i et samarbejdsprojekt omkring bevarelse af den truede skov i Prey Lang.

Eva Madsen
Forhenværende Personalekonsulent

Grethe Eddau Kock
Tværkulturel medarbejder, Mødestedet

Helena Brønserud Christensen
Fagkonsulent for Fattigdomsbekæmpelse

Henrik Sonne Petersen
Teologisk rådgiver

Henrik Tuxen
Finansiel koordinator

Inga Holsegård Rasmussen
Receptionist

Jens Aalling Skønager
Fagkonsulent, MENA. Barselsvikar for Stine Baltzer Madsen

Jens Juul Petersen
Forhenværende Fagkonsulent, MENA

Læs mere

Jens er uddannet fra Københavns Universitet, hvorfra han har en kandidatgrad i Islamiske Studier og en bachelorgrad i Historie og Minoritetsstudier. Han har desuden studeret ved Damaskus Universitet i Syrien, været bosat i både Syrien og Libanon og taler arabisk. Jens har i flere år arbejdet med forskellige ungdomsprojekter i hhv. Syrien, Irak, Libanon og Jordan.

Jens holder Danmission-foredrag i hele Danmark.

 

Jørgen Skrubbeltrang
Udviklingsfaglig konsulent

Karsten Lund
Ressourcekoordinator

klu@danmission.dk
Tlf.: 41999308
Læs mere

Karsten er uddannet bibliotekar i 1995 og har ud over at arbejde som uddannelsesbibliotekar, boet og arbejdet med menneskerettigheder i Lesotho i Sydafrika i tre år.

Karsten var i 2012 været udsendt som volontør i Bangladesh for Danmission i tre måneder.

Karsten holder Danmission-foredrag i hele Danmark.

Katrine Haahr Lorentzen
Fagkonsulent / Global Relations and Funding Manager

Kirsten Buch
Underviser i græsk

kib@danmission.dk
Læs mere

Kirsten Buch underviser i græsk på Nyakato Theological College og rådgiver i økonomi og regnskab.

Lærke Lysemose Christensen
Konsulent for IKON og dialog i Danmark

Linda Gamst Josefsen
Udviklingskonsulent

Lise Frank
Digital redaktør

lfr@danmission.dk
Tlf.: + 45 41 99 93 29
Læs mere

- barselsvikar for Kirstine Thye Skovhøj

Lotte Bredholt
Projektkonsulent, udsendt til Zanzibar, Tanzania

Louis William Møllerfors
Landerepræsentant, Tanzania

Maria Lindhardt
Regionsleder MENA

Mette Kristensen
Tidligere udsendt til Madagaskar og Tanzania

Læs mere

Mette Kristensen er sygeplejerske og har været udsendt sammen med sin mand til Arusha, Tanzania. Arbejder som sundhedsrådgiver ved kirkens sundhedsafdelings hovedkontor og på Nkoaranga Hospital med pallitativ pleje. Stoppede i Danmission april 2017.

Mette Møbjerg Madsen
Næstformand for Danmissions bestyrelse

Nik Bredholt
Regionsleder for Zanzibar og Madagaskar

Nina Grønlykke Mollerup
Forhenværende Fagkonsulent, MENA. Barselsvikar for Stine Baltzer Madsen

Ole Krabbe-Poulsen
Digital designer

Peter Buch
Underviser i praktisk teologi

pbu@danmission.dk
Læs mere

Peter Buch, underviser i praktisk teologi på Nyakato Theological College i Mwanza, Tanzania

Peter Herum
Regionsleder for Asien

Pia Plet
Udviklingskonsulent

Rebekka Steinvig
Kommunikationskonsulent, projektleder Konfirmand Aktion

rs@danmission.dk
Tlf.: 41 999 335
Læs mere

Rebekka har en kandidatgrad fra Roskilde Universitet fra 2011, hvor hun har læst International Udvikling og Kommunikation.

Under sin studietid var Rebekka udsendt som volontør af Danmission til Sydindien og har derudover besøgt Danmissions projekter i Tanzania og Myanmar.

Rebekka holder Danmission-foredrag i hele Danmark.

Ruth-Inge Gregersen
Forhenværende konsulent i Danmission Genbrug

Simon Kristensen
Tidligere udsendt til Madagaskar og Tanzania

Sofie Dahl Hansen
Forhenværende Fagkonsulent MENA, vikar

Sten Åge Larsen
Udviklingskonsulent - region Sjælland

sal@danmission.dk
Tlf.: 4177 2095
Læs mere

OM:

Handelsuddannet og har bl.a. haft chefstillinger i Dansk Skiltecenter og i firmaet Stål & Plast. I mere end 10 år drev han sin egen virksomhed med 14 ansatte, men valgte i 2003 at skifte karriere og uddannede sig til misbrugsterapeut.

ARBEJDSOPGAVER:

Servicere, udvikle og nyindrette eksisterende forretninger samt udvikling og åbning af nye.

Thomas Skielboe
Programfaglig leder, Fattigdomsbekæmpelse

Thyra Smidt
Leder af Mødestedet

ts@danmission.dk
Tlf.: 33212703
Læs mere

Thyra Smidt har siden 2001 været ansat som daglig leder af Mødestedet, der er Danmissions tilbud til flygtninge og indvandrere på Vesterbro i København. Thyra er læreruddannet, læste i 1985-86 ”Islam and Christian-Muslim relationships” i Birmingham og var fra 1986 til 1994 udsendt til Bahrain for Danmission.

Fra 1996 til 2001 var Thyra Smidt medlem af bestyrelsen for Danmission (daværende DMS).

Thyra Smidt holder Danmission-foredrag i det meste af landet.

Tom Bangslund Hansen
Frivilligkonsulent

Tom Sand Jensen
Udviklingskonsulent

tsj@danmission.dk
Tlf.: 41 772 092
Læs mere

Om: Er uddannet købmand og har efteruddannet sig til merkonom i indkøb og som projektleder og har en diplomuddannelse i erhvervsøkonomi. Har været ansat i Danmission Genbrug siden marts 2013.

Arbejdsopgaver: Udvikler og servicerer Danmission Genbrugs butikker i det nordjyske med særligt ansvar for Dankort, internet, telefoni og EDB til butikkerne.

Tove Lind Iversen
Redaktør og presseansvarlig

Troels Toft
Forhenværende Fagkonsulent

Anders Hald Vestergaard
Ungdomsentreprenør, Aarhus.

Andreas Gammelgaard Lauritsen
Medlem af Danmissions bestyrelse

Anne-Lise Klausen
Medlem af Danmissions bestyrelse

Annette Vestermark Spring
Administrativ medarbejder

Christian Holm
Forhenværende medlem af Danmissions bestyrelse

Læs mere

Cand. Scient.Pol

Flemming Christensen
Medlem af Danmissions bestyrelse

fankerc@gmail.com
Tlf.: 30955032
Læs mere

Cand. theol

Henning Kristensen
Medlem af Danmissions bestyrelse

Henrik Bundgaard Nielsen
Medlem af Danmissions bestyrelse

hbnielsen@outlook.com
Tlf.: 21770143
Læs mere

Generalsekretær i Kirkefondet

Johannes Konstantin Neergaard
Foredragsholder og forhenværende medlem af Danmissions bestyrelse

Læs mere

Selvstændig.

Johannes var i 1991 udsendt som volontør med sin kone, Berit Poulsen Neergaard, til Tanzania for Danmission (DMS).Han har desuden som medlem af Danmissions bestyrelse besøgt Myanmar i 2013.

Johannes holder Danmission-foredrag i hele landet.

Johannes Kühle
Medlem af Danmissions bestyrelse

Jørgen Thorø Lauridsen
Medlem af Danmissions bestyrelse

hasager@hotmail.com
Tlf.: 53124504
Læs mere

Uddannelse: Lærer og Soc.D.
Beskæftigelse: Koordinator ved Familiecentret Ringkøbing-Skjern.

Karin Borup Ravnborg
Tidligere Ledelsessekretær

Kirsten Jørgensen
Tidligere medlem af Danmissions bestyrelse

Læs mere

Provst på Frederiksberg

Lone Primdahl Dolmer
Medlem af Danmissions bestyrelse

lp@f-e.dk
Tlf.: 24456244
Læs mere

Forstander på Farsø Efterskole

Louise Buch Viftrup
Medlem af Danmissions bestyrelse

Margrethe Andreassen Vestergaard
Ungdomsentreprenør i Aarhus

Niels Valdemar Vinding
Medlem af Danmissions bestyrelse

LBM993@hum.ku.dk
Tlf.: 51217682
Twitter
Læs mere

Uddannet teolog og forsker i islam og kristendom.

Ulrich Piltoft
Tidligere medlem af Danmissions bestyrelse

Christina Paabøl Thomsen
Tidligere Ungdomsentreprenør Aarhus

Læs mere

Bor i Aarhus, men studerer Development and International Relations på Aalborg Universitet. Er p.t. i praktik som trainee på den danske ambassade i Uganda.