Danskere i Bruxelles samler ind til Syriens børn

Danskere i Bruxelles samler ind til Syriens børn

På Luciadag inviterede de to udenlandsdanskere Irmela og Sofie til julefrokost i samarbejde med den danske kirke i Bruxelles. Overskuddet gik til Danmissions syriske partner biskop Elias’ børnecenter.

90 danskere i alle aldre deltog i julefrokosten d. 13. december, der var stablet på benene for at samle penge ind til syriske børn.

”Vi var på forhånd enige om at give overskuddet til børn i Syrien. Det er dels, fordi vi synes at den langtrukne konflikt bliver overset, og dels fordi børns velbefindende ligger vores hjerter særlig nært,” fortæller Irmela Grøn-Sørensen, der ligesom veninden Sofie Løvenstjerne er udsendt sammen med sin mand og bosiddende i Bruxelles.

Det er ikke første gang, de to veninder inviterer til sociale arrangementer med tanke på verdens nødlidende.Luciapiger

”Det hele startede, fordi vi begge havde en stor lyst til at vise lidt mere initiativ til at hjælpe folk, som ikke har det lige så godt som os. Vi blev enige om at arrangere noget fællesspisning for danske familier, hvor vi både ville kunne hygge, snakke og samle ind til hjælpeorganisationer. Vi fandt en rigtig god partner i den danske kirke, der udover gode faciliteter i forvejen er et naturligt samlingssted for danskere i Bruxelles”, siger Irmela.

Siden foråret 2014 har Irmela og Sofie svinget grydeskeerne en gang om måneden, og overskuddet er blevet fordelt mellem forskellige hjælpeorganisationer og projekter. Julefrokosten tiltrak dog næsten dobbelt så mange som normalt, og var en stor succes med både Lucia-optog og julesture. Det skabte et overskud på 4500 kr.

”Ved at støtte Danmissions børnecenter i Syrien håber vi, at vi kan gøre en lille forskel for nogle børn, som har brug for enhver hjælp de kan få.”