Mindegudstjeneste for Bone Falck Rønne

Mange var mødt op til mindegudstjeneste ved Formand Peter Fischer-Møller i Lyngby kirke 4. søndag i advent, for at ære og minde Bone Falck Rønne, stifteren af Danmission (tidl. Det Danske Missionsselskab).

Efter mindegudstjenesten var der kransenedlæggelse ved graven. Her fortalte tidl. generalsekretær for Danmission (DMS) Harald Nielsen om Bone Falck Rønnes liv, og hvordan han har været en inspiration for flere generationer.

“Bone Falck Rønne var en praktisk mand. Han hørte, hvad folk spurgte om og han svarede på det. Han hørte, når fattige udtrykte deres fattigdom og han stiftede et selskab for fattigforsorg i Lyngby. Han hørte, når børn ikke kom i skole og han etablerede skoler i Lyngby. Han hørte, når der var en åndelig nød og han stiftede traktatselskaber og et lokalt bibelselskab. En dag blev han kaldt til Tårbæk til en gammel kone, som ikke kunne komme i kirke. Og han tænkte, da han kørte hjem i sin vogn, at der jo måtte være mange andre, der heller kunne komme til kirke. Og derfor blev han “gå-kirke” og gik ud af kirken og hen til de mennesker, som havde brug for at høre Guds ord. Det blev begyndelsen til Det Danske Missionsselskab (Danmission), som fra sin første færd både har været en omsorg for de mennesker, der boede tæt på, men også en omsorg for mennesker i den store verden. Ham vil vi ære i dag ved at nedlægge en krans ved hans grav og sige tak for den store indsats han gjorde og den inspiration, som han blev. Ikke bare for sin generation, men for generationer og generationer efter ham. Ikke bare for Det Danske Missionsselskab, men for al dansk kirkeliv, som fik sit udspring her.”