”Vi var så bange, så bange for at blive dræbt”

”Vi var så bange, så bange for at blive dræbt”

11-årige Shadi er selv fordrevet fra sit hjem i Syrien - alligevel hjælper han og hans far med at dele nødhjælp fra Danmission ud til andre flygtninge

11-årige Shadi er bange for at dø. I sit korte liv har han allerede prøvet at flygte fra borgerkrigen og oprørsgrupperne, der invaderede hans hjemby i Qalamoun-regionen.

Flere end 6,5 millioner syriske børn og voksne er i dette øjeblik på flugt i deres eget land. I al hast har de været tvunget til at forlade deres hjem og ejendele. De sidder lige nu i telte og i kolde, tomme lejligheder eller stuver sig sammen hos venner og familier andre steder i landet. De mangler mad og varme. Vinteren og kulden er på vej, og situationen er desperat. Derfor hjælper Danmission de internt fordrevne, som er nogle af de allermest udsatte ofre for borgerkrige, med mad, hygiejneartikler og brændstof.  Vi får hjælpen frem takket være et mangeårigt samarbejde med lokale partnere i området.

Dagen, da Shadi måtte flygte fra de blodige kampe, har printet sig ind i hans sind.

”Vi løb og løb. Vi var så bange, så bange for at blive dræbt. Der var børn, der græd. Vi var skrækslagne. Onkel Yehia kom i sin bil og hjalp os,” husker Shadi og fortæller, at hans onkel sammen med frivillige fra Danmissions partner FDCD (Forum for Development, Culture and Dialogue) kom kørende i biler og minibusser for at hjælpe så mange som muligt væk fra de blodige kampe, der udspillede sig under slaget ved Qalamoun for et års tid siden.  Shadi, hans far og 8-årige bror har siden boet i Syriens hovedstad Damaskus.

Både drengene og deres far er frivillige i den lokale kirke, hvor de hjælper med at pakke hjælpepakker med mad til de internt fordrevne.

”Jeg vil gerne sige tak til de danske børn, som hjælper os, så vi får mad og tæpper. Jeg håber aldrig, at danske børn skal opleve krig, og jeg håber aldrig nogensinde, at de kommer til at være så bange for at dø, som vi er. Jeg ønsker danske børn en glædelig jul,” siger Shadi.

Krisen i Syrien vokser dag for dag, og antallet af flygtninge bliver større og større. Danmission kæmper for at få hjælpen frem til så mange som muligt. I dette øjeblik venter mere end 4.500 familier på vores hjælp.

Tak, fordi du hjælper Shadi og andre ofre for borgerkrigen i Syrien!

[onlinedonation id=”121″]