Adventsgave: Peters Jul

Adventsgave: Peters Jul

Biskop Peter Fischer-Møller og 3 kendte skuespillere læser jule-eventyr til fordel for ofrene i Syrien. Følg Danmissions adventskalender på hjemmesiden og Facebook. Glædelig 1. søndag i advent!

”Vi glæder os i denne tid, nu falder julesneen hvid, så ved jeg julen kommer….”

På de fire søndage i advent kan du høre fire fantastiske fortællere læse et eventyr, som betyder noget helt særligt for dem. Oplæserne giver deres tid og stemme gratis til Danmission som støtte til en juleindsamling til fordel for ofrene i Syrien.

Du finder adventskalenderen her

I dag – første søndag i advent – læser vores formand, biskop Peter Fischer-Møller, Peters Jul fra lænestolen i bispegården i Roskilde. Anden søndag i advent kan du glæde dig til at høre og se skuespiller Lone Hertz, som har valgt eventyret Verdens Dejligste Rose. Hun efterfølges af forfatter og skuespiller Flemming Jensen med Min barndoms jul, og fjerde søndag i advent er det skuespiller Bodil Jørgensen, som læser Den lille pige med svovlstikkerne.

”Det er vigtigt at støtte befolkningen i Syrien, som er ufattelig hårdt ramt af et undertrykkende regime, en voldsom borgerkrig, som har drevet millioner på flugt, og nu også den terror, der udøves af Islamisk Stat i dele af landet. De kristne har det som minoritet særlig svært. De har brug for vores hjælp, støtte og forbøn. Og de har brug for, at vi også hjælper og støtter deres nødlidende naboer uanset tro. For de kristnes fremtid i Syrien hænger uløseligt sammen med landets øvrige befolkningsgrupper,” siger Peter Fischer-Møller.

”Jeg har valgt Peters Jul, fordi den altid har hørt til min families juleforberedelser. Jeg fik mit første eksemplar af Peters Jul af min moster og gudmor Lotte i julen 1955, da jeg var et halvt år gammel. Jeg husker tydeligt, min mormor læse den op for mig. Og jeg glæder mig allerede til igen at læse den for mine børnebørn. Peters Jul er indbegrebet af julehygge. Vi skal glæde os over, at rigtig mange af os i Danmark med Peters Jul kan lade juleglæden brede sig i stuerne. Samtidig er det vigtigt, at vi husker på dem, der har svært ved at finde fred og glæde i denne jul – f.eks. de millioner af mennesker, som lider under borgerkrigen i Syrien, eller som har måttet flygte fra krigen og må fejre jul i et fremmed land,” siger Peter Fischer-Møller.

[onlinedonation id= “121”]