Luciasangen får lufthavnen til at lette

Luciasangen får lufthavnen til at lette

Lucia-stafetten når på fredag 28. november Københavns Lufthavn, når 17 gospelsangere synger til fordel for Danmission.

Flypassagerer får chancen for at komme i julestemning, når 17 gospelsangere 28. november synger julen i gang i Københavns Lufthavn. Sangerne fra Vocation og Revelation Gospelkor  er med i en Luciastafet, hvor forskellige kor rundt om i landet synger Luciasangen og andre julesange til fordel for et godt formål.

Luciastafetten er en del af Årets Lucia Indsamling, som Danmission står bag. Ønsket er, at julens mange Lucia-optog og koncerter både tænder lys og spreder varme i danske hjerter, men også bliver en anledning til, at folk kan give en hjælpende hånd og et håb videre til fattige og udsatte kvinder og deres familier rundt om i verden.

”Vi vil rigtigt gerne lave en event, som giver passagerne en god oplevelse, når de enten rejser eller ankommer her i julen. Med gospelkoret får de rejsende lidt julestemning, og så er det jo et plus, hvis det kan være med til at samle penge ind til et godt formål,” siger Louise Koldsgaard Rasmussen, kampagnemedarbejder i Københavns Lufthavn.

Forbilledet for Årets Lucia Indsamling er Santa Lucia – den kristne kvinde, som i 1300-tallets Sicilien gav mad og håb til fattige og syge. På hovedet bar hun lys for at have begge hænder fri til at hjælpe. Udover kor er mange kirker og genbrugsbutikker med i Årets Lucia Indsamling. De sælger skrabelodder og samler ind fx i forbindelse med Lucia-optog.

Liansoa har fået modet tilbage

Årets Lucia Indsamling støtter kvinder som Liansoa, der bor i Madagaskar med sine to små børn. Da hun var 5 måneder henne i graviditeten med sit andet barn, døde hendes mand, og hun var nu helt alene. Situationen blev kun værre, da hendes svigerforældre stjal hendes jordlod og hus, så hun stod uden tag over hovedet. Nu arbejder Liansoa med at vaske tøj for folk i nabolaget, men med en månedsløn på 150kroner er der ikke overskud til lægehjælp og nærringsrig mad.

 

Liansoa drømmer om at kunne give sig selv – og dermed også sin datter – en bedre fremtid. Igennem det fællesskab, som hun har mødt i Madagaskars lutherske kirke, føler hun sig ikke længere helt så alene. Kirkens kvindegruppe har givet Liansoa og børnene et fast holdepunkt og har været med til at hjælpe Liansoa ud af krisen. Liansoa deltager derudover nu i undervisning om at holde husdyr, om frugtavl og forskelligt håndværk – alt sammen støttet af Danmission.

Tak til alle, som er med i Årets Lucia Indsamling – kor; kirker, genbrugsbutikker og alle andre aktive. Og tak til jer, som støtter indsamlingen.

Læs mere om Luciastafetten – klik her

Følg Årets Lucia Indsamling – klik her