Mandagsmyte: udviklingsstøtte går ikke til korruption!

Mandagsmyte: udviklingsstøtte går ikke til korruption!

Danmission er igen i år med i kampagnen kaldet "Verdens Bedste Nyheder", som afliver myterne om, at udviklingsstøtte ikke hjælper!

Halvdelen af danskerne tror, at den danske u-landsbistand ender i de forkerte lommer. Det er ikke sandt! Rigsrevisionen fandt i 2012, at 99,99 procent af den danske støtte går til udvikling (inkl. den nødvendige administration) – kun en forsvindende lille del – 0,01 procent ender i korruption.

Læs mere om myten om korruption – klik her

Fredag 12. september kulminerer kampagnen “Verdens Bedste Nyheder”, som fortæller, at u-landsstøtte bærer frugt. I den anledning uddeler frivillige over hele landet Verdens Bedste Nyheder-aviser sammen med en morgenoverraskelse. Og Danmission er med! Fx uddeler Danmission Unge aviser i København på Sankt Hans Torv, Nørrebro Læs mere på Facebook-eventet her og i Aarhus i krydset mellem Trøjborgvej og Tordenskjoldsgade.

“Verdens Bedste Nyheder” er en kampagne, som FN, Danida og danske udviklings- og missionsorganisationer står bag.

Læs mere om “Verdens Bedste Nyheder” – klik her