Gospel giver godt humør

Læs blog af Kristine Højsager, der som frivillig i Danmission for første gang oplevede GospelAid. Gospelkirken The Gospel Fellowship og Danmission står bag arrangementet, der slutter med stor støttekoncert i aften i Københavns Domkirke.

Der er fuld fart på allerede før klokken 11, hvor jeg parkerer min cykel på Nytorv på Strøget i København. Et af korene er allerede gået på scenen og fylder luften med skøn musik. I mine utrænede gospel-ører lyder det faktisk så godt, at jeg i første omgang slet ikke opfatter, at det faktisk ”bare” er lydprøver og ikke selve koncerten. Der går dog ikke længe, før den rigtige koncert går i gang. Musikken er noget af et trækplaster, og snart er der mange mennesker på pladsen.

Jeg får mig en kop kaffe i informationsteltet, og tager et par runder på pladsen og taler med både tilskuere og korsangere. Et forældrepar er mødt op med et ganske lille barn, som er iført høreværn. Det er en kreativ løsning for at give hele familien en fed oplevelse. Folk er i det hele taget enige om, at gospel kan noget ganske særligt. Efter at have lyttet til flere numre kan jeg kun give dem ret. I genbrugsteltet taler jeg med Anne, som arbejder i en genbrugsbutik for gospelkirken The Gospel Fellowship, som sår bag støttearrangementet sammen med Danmission. Hun minder mig om, at jeg skal huske at komme over og købe noget genbrugstøj, inden jeg går hjem.

Senere på dagen kigger jeg forbi Sankt Andreas Kirke, hvor alle gospelkorene øver sig inden aftenens koncert. Selvom jeg jo godt ved, hvad de laver derinde, så har jeg alligevel ingen ide om, hvad der venter mig, før jeg går ind i kirken og mødes af et syn af flere hundrede mennesker, der står og synger. Goddag, gåsehud!

Dagens opgave slutter på Gammel Strand, hvor der skal et gospelcruise af sted. Der er super god stemning på båden, hvor koret står klar til at synge. Jeg taler med et par korsangere, der lige skal have en pause, mens de lytter til en anden koncert. Det illustrerer stemningen ved GospelAid på en rigtig god måde: Folk hygger sig, uanset, hvad de laver.

På vejen hjem er der humøret højt til trods for, at jeg ikke fik noget genbrugstøj med hjem. Man kan ikke andet end at være i godt humør efter sådan en dag. 

Læs Kristine Højsagers reportage fra dagen – klik her