Fra Danske Bank til mission i Bangladesh

Fra Danske Bank til mission i Bangladesh

Danmission får ny regionsleder og dialogkonsulent i Asien. Fra 1. august er Christa og Peter Herum udsendt med base i Dhaka i Bangladesh.

Afdelingsdirektør Peter Herum forlader Danske Bank for at blive regionsleder i Asien for den Danmission. Han får ansvar for Bangladesh, Cambodja og Myanmar og ventes at få base i Dhaka i Bangladesh sammen med ægtefællen, Cand. Teol. Christa Lund Herum, der ansættes som dialogkonsulent.

Sammen med deres to sønner boede Christa og Peter Herum 2,5 år i Cairo (2005-07), hvor de også var udsendt af Danmission som henholdsvis management konsulent for Den Koptisk Ortodokse Kirke og interreligiøs koordinator for Den Anglikanske Kirke. Og det er da også erfaringerne fra Egypten, som har fået dem til at vælge igen at rejse ud.

”Siden vores år i Egypten har det været et brændende ønske at blive udsendt igen. Udfordringen i Asien bliver givet vis stor, men det er en udfordring, som jeg påtager mig med glæde og i respekt for Danmissions partnere og arbejdet i regionen. For baseret på erfaringen fra Egypten tror vi på, at vi kan være med til at gøre en forskel,” siger Christa Lund Herum, som i dag er foredragskoordinator i Danmission.

Hun har i årene efter hjemkomsten fra Egypten har været ansat i Danmission i Hellerup sideløbende med job for bl.a. Islamisk-Kristent Studiecenter (IKS) i Center Katalysator, som er et projekt for eks-indsatte med etnisk minoritetsbaggrund. Hun har netop skrevet en undervisningsbog rettet til præster om religionsmødet med islam til brug i konfirmationsforberedelse og arbejder på en interviewbog med egyptiske kvinder.

Peter Herum er Cand. Polit. og har en lang karriere i Danske Bank, hvor han indtil tiltrædelsen i Danmission 1. august sidder i en stilling som afdelingsdirektør med ansvar for at koordinere koncernens LEAN-program i Personal Banking divisionen.

Han fortæller: ”Egentlig var det min hustru, som tog initiativ til udstationeringen i Egypten og overtalte mig til at sætte min karriere i den finansielle sektor på pause. Det er jeg hende meget taknemmelig for. Billedet fra den første gang jeg stod på lossepladsen i havnebyen Port Said står stadig lysende klart for mig. Her bor børn og voksne i små skure og arbejder med at sortere affald – stanken fra affaldet var ubeskrivelig! Jeg oplevede, at Danmission var dygtig til at finde marginaliserede grupper i udkantsområder, hvor hjælpen virkelig gjorde en forskel – og det er de stadig! Dette er for mig en god grund til at rejse ud med Danmission igen. Samtidig hviler Danmission på værdier, jeg kan stå inde for. Jeg har nydt godt af en velfungerende og dynamisk organisation i Danske Bank, men nu kom så en spændende stilling i Danmission, som giver mig mulighed for at forfølge min drøm om igen at arbejde for mennesker, der ikke har fået de samme muligheder, som vi har – og så oven i købet i en verdensdel jeg længe gerne har villet lære bedre at kende.”

Christa og Peter Herum er ansat for en 4-årig periode. Parret har to sønner, David og Jonas på 18 og 13 år. Jonas rejser med ud og skal gå på international skole. David afslutter 3. på gymnasiet i Danmark sommeren 2015 og har derefter planer om at følge efter resten af familien.

Velkommen til udsendelsesgudstjeneste for familien Herum. Det foregår 8. juni fra kl. 10 i Christians Kirke, Strandager 1 på Christianshavn. Læs mere her