Danmission støtter nyåbnet børnecenter i Syrien

Danmission støtter nyåbnet børnecenter i Syrien

Center i det nordvestlige Syrien spreder glæder i børnehøjde

I marts åbnede børnecenteret Syria Children Center i landsbyen Hab Nemra med støtte fra Danmission. Efter mere end tre års konflikt er behovet for åndehuller for landets børn fortsat stærkt stigende. Gennem leg og musik arbejdes der med børnenes forståelse af fred og religion.

صورة٠٨٧٢”Jeg elsker at bruge tid her, vi har det rigtig sjovt og lærer alle mulige ting: musik, tegning, håndarbejde, om naturen og en masse andet,” fortæller 8-årige Sandi. Hun er ét af de 50 børn, der cirka to gange ugentligt kommer i det nyåbnede center i det nordvestlige Syrien. Centeret skaber et åndehul i hverdagen, hvor børn mødes til både sjov og undervisning på tværs af sociale og religiøse linjer.

Der lægges der stor vægt på sammenholdet mellem børnene og for at flest muligt kan deltage, hentes og bringes de mellem hjemmet og kirkens lokaler, hvor centeret holder til. Undervisningsperspektivet er også centralt og hver måned vælges et særligt fokus. I april handlede det om fred, og gennem bl.a. musik og sang arbejdedes der med børnenes forståelse af fred – midt i den konfliktfulde hverdag. I maj handler det om at have fred med Gud.

Konflikten i Syrien er en af nyere tids største humanitære katastrofer med store konsekvenser for den civile befolkninger. Ifølge FN har flere end 6,5 millioner syrere behov for nødhjælp, og børn er blandt de allermest udsatte.

Børnecenteret Syria Children Center i SyrienBørnecenteret ledes af biskop Elias Toume og er tilknyttet hans kirke i landsbyen Hab Nemra, der ligger i den kristne dal Wadi Al Nasara i den nordvestlige del af landet. Børnecenteret drives med støtte fra Danmission.

 

Du kan være med til at støtte arbejdet i Syrien – læs mere her.