Første, anden, tredje ... slidt sofa til 4.600 kr.

Første, anden, tredje ... slidt sofa til 4.600 kr.

Gammel og slidt! Det kan man godt tænke om nogle af de møbler, Danmission Genbrug får fra folk, som skifter sofaen i hjemmet ud
eller bare rydder op.

Af Tom Sand Jensen, genbrugskonsulent

Inden vi i oktober sidste år åbnede Nordjyllands største genbrugsvarehus i Svenstrup, havde kollegaer fra andre butikken kørt møbler, tøj, glas, porcelæn og andet fra deres lager op til os, så vi kunne få varer på hylderne.

Da vi er rigtig mange nybegyndere her i Danmission Genbrug i Svenstrup, havde vi svært ved at vurdere priserne, men heldet tilsmilede os, da en medarbejder fra auktionshuset Lauritz.com bor i nærheden og kom forbi for at gennemgå vores priser og fortælle os, hvad vi skal kigge efter.

Han faldt over en grøn sofa, som vi havde fået fra en anden butik, og som de ikke kunne sælge. Vi grinede lidt og fortalte ham, at den sofa var så dårlig, at vi kun havde den stående, fordi vi havde så meget plads. Ellers var den blevet kørt på lossepladsen. Han mente nu godt, den kunne sælges på auktion for en tusindlap – hvis vi var heldige!

En hurtig hovedregning sagde, at kunne den sælges for blot 600 kroner på auktion, ville vi – trods salær – få mere ud af det end de 200 kroner, vi selv havde prissat den til.

Beskrivelsen på auktionen lød: “Tre-pers. sofa betrukket med grønt møbelstof, ben af bejdset bøgetræ. L. 186 cm. Fremstår med slitage, pletter, manglende nitter, nuanceforskel samt et lettere løst bagben.”

Vi tænkte ikke så meget mere over sofaen – ud over at vi var glade for ikke at skulle bruge tid og kræfter på at køre den på lossepladsen.

Men så et par uger efter ringede medarbejderen fra Lauritz.com og fortalte med glæde i stemmen, at hammerslaget på sofaen endte på 4.600 kroner. Så gammelt og slidt kan også være af værdi!

Tak til alle, som forærer deres brugte ting og sager til Danmission Genbrug. Det er guld værd for butikkerne og dermed for dem, vi støtter ude i verden.

Her kan du læse mere om, hvor der er en Danmission Genbrugsbutik i nærheden af dig, og hvordan du kan blive frivillig i Danmission Genbrug.