Formanden: Bekymrende situation i Cambodja

Formanden: Bekymrende situation i Cambodja

Danmissions formand, biskop Peter Fischer-Møller, er på projektbesøg i Cambodja, som er midt i en voldsom politisk krise. To medarbejdere hos Danmissions partner er anholdt under demonstrationer.

Mens Cambodja går igennem en af de værste politiske kriser siden fredsslutningen i 1993, er Danmissions formand, biskop Peter Fischer-Møller, på projektbesøg i landet. Han besøger i disse dage vores partnere i Phnom Penh og i Prey Veng-provinsen, før han tager nordpå i Cambodja.

Demonstrationer imod valgresultatet fra juli 2013 og en strejke blandt tekstilarbejdere for højere lønninger endte sidste lørdag med hårde angreb mod demonstrationerne, og efterfølgende forbød regeringen demonstrationer og forsamlinger af mere end 10 personer. Flere blev dræbt og 23 arresteret, herunder to medarbejder fra en af Danmissions samarbejdspartnere.

Peter Fischer-Møller siger fra Cambodja:

”Vores partner inden for freds- og forsoningsarbejde i Cambodja fortæller os, at regeringen ikke har været villig til at lyttet til de folkelige protester siden valget i sommer. Og nu gør regeringen situationen endnu vanskeligere ved sin hårde fremfærd. Det bliver stadig sværere at tro på, at forandring kan ske fredeligt, og derfor er der risiko for eskalerende vold. Jeg deler vores partneres bekymring. Lige nu virker her fredeligt, men utilfredsheden ulmer under overfladen.”

Danmission støtter bl.a. et uddannelsesprogram inden for freds- og forsoningsarbejde. Dette er specielt vigtigt set i lyset af Cambodjas voldelige historie, hvilket de røde khmerers rædselsregime i midten af 1970’erne er et skræmmende og ikke glemt eksempel på.

Støt Danmissions arbejde – klik her