RESULTAT: Hjælp til aids-ramte i Madagaskar

RESULTAT: Hjælp til aids-ramte i Madagaskar

Frivillige fra den gassiske lutherske kirke laver dukketeater om hiv og aids. JAIRO er navnet på kirkens omsorgsarbejde for hiv-smittede - et projekt støttet af Danmission.

20 medlemmer fra Danmissions partnerorganisation JAIRO, der arbejder for aids- og hiv-smittede i Madagaskar, har været på en uges intensiv kursus. Her blev de undervist i planlægning, implementering, og fundraising, og deltagerne fik masser af idéer til, hvordan man bedre kan inddrage hiv/aids-ramte.

Og det er langt fra det eneste kursus om hiv/aids, Danmission er involveret i. Kurserne er også med til at udbrede viden om sygdomslære, plejepersonalets ansvar og arbejde, psykosocial rådgivning samt stigmatisering og diskriminering af de smittede. Kurserne giver også deltagerne god mulighed for at prøve teknikkerne af i praksis gennem øvelser og gruppearbejde, efterfulgt af feedback fra underviserne.