Jesustroende muslimer – foredragsaften

Kan muslimer tro på Jesus og samtidig forblive muslimer?

Dette blev 70 unge i Aarhus klogere på, da IKON og Danmission Unge i Aarhus afholdt foredragsaften tirsdag 8. okt.

Mens efterårets mørke falder på, fyldes gården ved Danmission og IKONs kontor med cykler og unge, som strømmer ind ad døren til aftenens arrangement. Jonas Adelin Jørgensen, generalsekretær i Dansk Missionråd, fremlagde hovedpunkterne i sin Ph.D.-afhandling om muslimers og hinduers tro på Jesus som Guds søn.

Oplægget gav anledning til en debat om spørgsmålet om religionssammenblanding og kontekstuel teologi samt om Jesu person som profet og asket. Det gav stof til eftertanke: For er deres forståelse af Jesus den rigtige? Og hvordan ville det se ud, hvis vi som kristne også var Muhammed-troende?

Når der søges svar på spørgsmål, dukker der altid nye spørgsmål op – dette stod i hvert fald klart efter denne spændende aften.