Danmission-udstilling åbnet i Rundetårn

Danmission-udstilling åbnet i Rundetårn

Der var taler, bobler i glas og historisk indblik i Danmissions fortid, da udstillingen TROENS VERDEN – Danske missionsfotografier 1870-1970 i fredadag åbnede i Rundetårn.

”Det var helt eventyrligt, da jeg fik lov at kigge i de mange støvede trækasser med fotos, som I har liggende på Danmission,” sådan sagde visuel antropolog Johanne Ihle, da hun for lidt siden bød velkommen til udstillingen TROENS VERDEN – Danske missionsfotografier 1870-1970 i Rundetaarn, som i dag er åbnet, og som hun står bag.

Jesper Kurt Nielsen, der er museumsinspektør for Nyere Tid og Verdens Kulturer på Nationalmuseet holdt åbningstalen.

Jesper Kurt Nielsen, der er museumsinspektør for Nyere Tid og Verdens Kulturer på Nationalmuseet holdt åbningstalen.

”Det her er en vigtig udstilling, fordi den viser nuancerne i den rolle, som danske missionærer spillede i det koloniale tandhjul. Udstillingen er et spejl af os selv og en vigtig dokumentation,” sådan lød de rosende ord i en tale fra Jesper Kurt Nielsen, der er museumsinspektør for Nyere Tid og Verdens Kulturer på Nationalmuseet.

Også Jørgen Nørgaard Pedersen, der er projektleder for Danmissions fotoarkiv og som har hjulpet med finde fotos og tekst til udstillingen, havde varme ord til Johanne Ihle:

”Du viser Danmissions historie set udefra – og det gør absolut ikke udstillingen mindre troværdig. Tak for din store indsats, tak for at du fik ideen og tak for at du med udstillingen fortæller et vigtigt stykke verdenshistorie”.

Udstillingens kurator Johanne Ihle sammen med direktør for Rudetaarn, Jesper Vang Hansen.

Udstillingens kurator Johanne Ihle sammen med direktør for Rudetaarn, Jesper Vang Hansen.

Læs mere om udstillingen – klik her