Fortællerkorps klar med uforglemmelige historier fra Zanzibar

Fortællerkorps klar med uforglemmelige historier fra Zanzibar

Danmissions frivillige fortællerkorps, der fornyligt er hjemvendt fra Zanzibar, er nu klar til at holde foredrag om Zanzibars historie, Danmisisons arbejde på øen, unikke kulturmøder og personlige indtryk.

Da solen i marts kun gav sine sarte stråler fra sig i Danmark, rejste 14 af Danmissions frivillige til tropiske Zanzibar. Her besøgte de blandt andet Danmissions syskole UPENDO, de var på historisk rundtur i Stone Town, de besøgte flere af Danmissions religiøse samarbejdspartnere bla. provst Shukuru Maloda i hans kirke, og så tilbragte de god tid med Danmissions udsendte på Zanzibar Maria Nitzsch Hastrup og hørte om hendes arbejde.

Rejseleder og netværkskonsulent i Danmission, Tom Bangslund Hansen stiller skarpt på, hvorfor Danmission har brug for sit helt eget fortællerkorps med ekspertise i Zanzibar:

“Danmissions frivillige skal opleve det arbejde, vi gør ude i verden. Derudover er det vigtigt, at Danmission får fortalt sine historier i alle afkroge af Danmark, og det kan de frivillige fortællere hjælpe med”.

Længere nede i artiklen kan du få svar på, hvad den største oplevelse var for de frivillige. For Tom Bangslund Hansen var det de frivilliges nysgerrighed og begejstring:
“Den begejstring, som jeg kunne mærke hos de frivillige, var meget større, end jeg havde turdet forestille mig. Det var helt fantastisk”, fortæller han.

Amina Ravn-Kyhn, 19 år, fra Tønder

Hvorfor tog du med på turen til Zanzibar?  

Jeg tog med, fordi jeg ikke kendte til Danmission, og jeg ønskede at lære Danmissions arbejde at kende. Jeg er ny frivillig i Danmission. Jeg har været i Myanmar sammen med en af Danmissions tidligere ungdomsentrepernører, Amanda Urban. Hun introducerede mig til organisationen og efter turen til Myanmar, så valgte jeg at søge om at komme med på rejsen til Zanzibar. Det har været super fedt at rejse i en gruppe og dermed reflektere over alle oplevelserne sammen.

Hvad har været den største og mest tankevækkende oplevelse?  

Jeg blev virkelig glad for, at rejsen handlede meget om dialog. På Zanzibar taler menneskerne sammen på tværs af religion, og det er virkelig opmuntrende. Det er fint, at det fungerer, og på den måde er de også et forbillede. Det gav mig blod på tanden at engagere mig endnu mere i Danmission efter rejsen.

Hvordan vil du dele dine rejseoplevelser med andre?  

Jeg har allerede holdt mit første foredrag i Esbjerg. Derudover har jeg også været i en kvindekreds i Agerskov. Når jeg tager ud og fortæller, har jeg lavet et diasshow, og jeg medbringer nogle ting, jeg har købt på UPENDO. Med så mange oplevelser fra rejsen er jeg nødt til at fravælge noget og fremhæve andet. Jeg fremhæver blandt andet et landbrugsprojekt, som Danmission støtter, syskolen UPENDO og det fodboldhold som er en del af Danmissions dialogarbejde. Vi var ude og se en kamp, hvor der var et godt sammenhold mellem spillerne. De var sammen i sporten på tværs af religion.

Elin Pedersen, 79 år, Ringe, frivillig i Danmission Genbrug Ringe. 

Hvorfor tog du med på turen til Zanzibar? 

Jeg har længe gerne ville se, hvordan pengene bliver brugt på arbejdet ude i verden.

Hvad har været den største og mest tankevækkende oplevelse?

Elin Pedersen til venstre i billedet.

Det har været inspirerende at se, hvor langt man kan komme med dialog. Danmissions udsendte Maria Nitzsch Hastrup fortalte om arbejdet på syskolen UPENDO. Deres opgave er at få det til at fungere mellem muslimer og kristne – og det fungerer virkelig. Det er helt enestående.

Vi mødte også imamer på Zanzibar, og det var en stor oplevelse. En aften, hvor vi var ude at spise, sad en kristen præst på min ene side og en imam på min anden side. Det var en stor og behagelig oplevelse. Det har været en vidunderlig rejse! Jeg var derudover også meget glad for at se, hvad hjælp til selvhjælp med hensyn til kvinder gjorde, det var ret imponerende at se, hvordan det højnede familiens og samfundets status.

Hvordan vil du dele dine rejseoplevelser med andre?

Jeg har ikke været ude at holde nogle foredrag endnu. Men jeg håber sandelig, at jeg skal holde mange, fordi flere har vist interesse. 23. maj kl. 19 skal jeg holde et oplæg i Sognegården i Ringe. Jeg skal have udvalgt nogle billeder, som jeg vil vise og tale ud fra.

Anna Grethe Padkjær, Randers, frivillig i Danmission Genbrug i Randers  

Hvorfor tog du med på turen til Zanzibar?

Jeg er rimelig ny i Danmission. Jeg så, at Danmission søgte nogle til at åbne en ny genbrugsbutik, og på det tidspunkt vidste jeg ikke, hvad Danmission var. Men vi fik åbnet butikken i Randers, og så meldte jeg mig ind i Danmission, fordi det store engagement, som de andre frivillige i butikken har smittede af på mig.

Jeg så et opslag på Danmissions Facebook-side om turen til Zanzibar. Dengang vidste jeg ikke, hvor det var, eller hvad det var, men jeg blev meget interesseret i at lære mere om Danmission, og se hvor den penge vi tjener i genbrugsbutikken kommer hen.

Hvad har været den største og mest tankevækkende oplevelse? 
Det, der gjorde størst indtryk på mig, er det som Danmissions udsendte Maria laver dernede. Hun taler sproget, og alle kender hende. Hun er meget dygtig og sød. UPENDO-huset laver et kæmpe stykke arbejde, og det er helt eventyrligt at se et sted, der fungerer på den måde. Derudover så laver de jo noget flot håndarbejde, og får det solgt i deres butik.

Det arbejde, som Danmission udfører på Zanzibar er også værd at arbejde for herhjemme. Tænk, at det fungerer mange steder at være tæt sammen, selvom man er muslimer og kristne.

Hvordan vil du dele du dine rejseoplevelse med andre?

Jeg har lavet en billedserie, som jeg vil vise og fortælle ud fra. Familien kommer til generalprøve på foredraget, og i genbrugsbutikken skal jeg også holde et oplæg over en kop kaffe.

Inge Jervad, Aggersund, var afsted på med sin mand Carsten Jervad  

Hvorfor tog med på turen til Zanzibar? 

Vi har før været i Indien og i Tanzania. I den forbindelse har vi holdt 17 foredrag.

Inge og Carsten Jervad til højre i billedet.

Formålet med rejsen, er, at vi skal ud fortælle om Danmissions arbejde til dem der interesserer sig for mission og kirkeliv. Jeg vil fortælle om de dygtige folk, som vi har ansat, for uden dem, ville vi ikke kunne søge midler hos eksempelvis Danida.

Hvad har været den største og mest tankevækkende oplevelse?   
Det var at opleve UPENDO, og se, hvor vigtigt, det er, at vi får nedbrudt fjendebilleder. Derudover var vi ude at se nogle små landbrugssammenslutninger, hvor både kristne og muslimer arbejder sammen.

Derudover gjorde Danmissions udsendte Maria Nitzsch Hastrup også stort indtryk på mig. Hun er anderledes i sin tilgang end hendes forgængere. Hun er meget dygtig i sit møde med både muslimer og kristne, og derfor får hun min dybeste respekt. Det var en fornøjelse at se, hvordan hun klarer sig.

Hvordan vil I dele jeres rejseoplevelser med andre?  

Carsten og jeg skal holde vores foredrag sammen. Men på den første dag faldt han i vandet og ødelagde det tekniske udstyr. Derfor bliver vi nødt til at låne af de andres billeder, men det er jo, hvad der kan ske.

Vi er bestilt til to foredrag: Et i Løgstør Danmission Genbrug og Aggersund til en sogneeftermiddag. Vi reklamerer på Facebook, og derudover har vi et samarbejde med “De 12 kirker”, hvor man også kan læse om vores foredrag.

Hvorfor skal man booke et foredrag? 

“Man skal booke, fordi det er spændende at høre om Danmissions projekter og endnu mere spændende er det at høre det fra nogle, der har set arbejdet med deres egne øjne,” siger fortæller Tom B. Hansen.

Boook et foredrag

Læs mere om foredrag og hvordan du booker – klik her

Har du spørgsmål til hvordan foredrag booket så kontakt: