Klimakrise, krige og fattigdom. Ser man ud i verden og mod det globale syd, er det nemt som barn og ung at føle sig modløs. Derfor har FDF og Danmission indgået en fireårig aftale om et samarbejde, der skal skabe global forståelse og inspirere børn og unge til at tage del i at løse globale udfordringer.  

Fra 2024 til 2027 vil de to organisationer arbejde sammen om at udvikle aktiviteter og formidling til børn og unge i FDF med fokus på grøn bæredygtig udvikling i Tanzania. Her arbejder Danmission med lokale organisationer og kirker om at løse konflikter og udfordringer forårsaget af mangel på naturressourcer som konsekvens af klimakrisen og miljøproblemer. 

Målet er at klæde børn og unge i FDF på til at forstå og engagere sig i globale problemstillinger, samtidig med at projektet skaber bedre levevilkår for udsatte og sårbare lokalsamfund i Tanzania. 

Det arbejde glæder Danmission sig til at invitere børn og unge fra FDF ind i, siger Danmissions generalsekretær, Julie Koch. 

”Jeg er meget begejstret for samarbejdet med FDF. Danmission har dybe rødder i Tanzania og store ambitioner om sammen med vores partnere at gøre en forskel for lokalbefolkningen, som er ramt af konsekvenserne af klima- og miljøkrisen. FDF har et godt tag i tusindvis af børn og unge i Danmark og er derfor godt placeret til at give dem en forståelse for helt almindelige unge tanzanianeres virkelighed. Sammen kan vi skabe forståelse og solidaritet mellem unge i Danmark og Tanzania, inspirere dem til at handle og indgyde håb for, at det nytter noget,” siger hun. 

Også FDFs generalsekretær, Jakob Harbo Kastrup, glæder sig over den nye aftale, som skal give globalt udsyn til FDFere.  

”Vi er glade for at kunne præsentere et spændende partnerskab mellem FDF og Danmission. Dette partnerskab åbner døren til en unik mulighed for at styrke vores samfundsengagement og vores internationale engagement. Samtidig får vi mulighed for at give vores medlemmer et internationalt udsyn og sammen med dem at udleve FDFs kristne værdier i praksis gennem et projekt, der giver mulighed for handling og håb,” siger han. 

Sammen kan vi skabe forståelse og solidaritet mellem unge i Danmark og Tanzania, inspirere dem til at handle og indgyde håb for, at det nytter noget

Danmissions generalsekretær, Julie KoCH

Fakta

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en folkekirkelig børne- og ungdomsorganisation med 25.000 medlemmer i 350 lokale afdelinger fordelt over hele landet.

Danmission er Danmarks ældste missions- og udviklingsorganisation, som arbejder med indsatsområderne samfundsrelevant teologi, dialog og fredsskabelse og grønt bæredygtigt forvalterskab i 11 lande i Afrika, Asien og Mellemøsten.